Dan vranca u Vinskoj galeriji Vukoje

  • Objavljeno u Info
  • Bookmark and Share
Dan vranca u Vinskoj galeriji Vukoje

Jedinstvena prilika da na jednom mestu probate vrhunska vina od sorte vranac iz Crne Gore, Makedonije, Republike Srpske i Srbije biće upriličena 5. oktobra na Dan vranca u Vinskoj galeriji Vukoje u Beogradu.

Dan vranca ustanovljen je 2019. godine od kada se slavi svakog 5. oktobra a ove godine su u Vinskoj galeriji Vukoje s početkom u 18 časova domaćini spremili izuzetan paket od šest vina sa tanjirom šunke i sireva po veoma niskoj promo ceni od 2.000 RSD za taj dan.

Ideja ove degustacije da se probaju vranci iz regiona donosi u čašama neka od ekskluzivnih vina a vinsku listu iz Podruma Vukoje 1982 čine: Hercegovački Vranac 2017, Vranac rezerva 2015, kao Vranac Mediteranean 2011. Prava vertikala sorte kroz razne etikete.

Ostatak Balkana predstavljaju etikete: Vranac Potrkanjski 2020 Vinarija Jović (Srbija), Vranac reserve 2015 Plantaže (Crna Gora) čija je prethodna berba do sad osvojila zlatne medalje na svim ocenjivanjima od CWSA u Hong Kongu, preko Mundus Vini u Nemačkoj pa do Decantera, te konačno Dissan barrique 2017 Vinarija Bovin (S. Makedonija).

Za ovaj izuzetni događaj broj mesta je ograničen, rezervacije su nephodne (Info: 066 80 27 047), a u zavisnosti od vremenskih prilika proslava će se održati u bašti ili prostoru Vinske galerije Vukoje (Strahinjića Bana 27)  |

nazad na vrh

Srodni tekstovi