Vino govori o vašem karakteru

 • Objavljeno u Vesti
 • Bookmark and Share

Red-on-Red-IIIDa li ste ambiciozna osoba, vedra i bezbrižna ili više volite da „visite“ na društvenim mrežama nego da se družite – pokazaće i vaša sklonost ka nekoj vrsti vina!

Tinto-IINedavna studija koju je naručio French Wines With Style, a sprovedena u Velikoj Britaniji na 2.000 ispitanika, pokazala je da su ljubitelji crvenog vina sebe najradije opisali rečima poput: sigurni, opušteni, jaki i inteligentni. Ljubitelji belog vina opisivali su se najčešće pridevima: praktični, pametni, sramežljivi i tihi, a oni kojima je prva ljubav roze za sebe govore da su glasni, topli i šarmantni.

Crveno vino

Ljubitelji crvenog vina bogatiji su, obrazovaniji i zadovoljniji u životu. Više od polovine njih ima univerzitetsku diplomu, te zarađuje u proseku Saba-at-Las-Brujas-II53.000 evra godišnje. Oni su češće u braku i češće piju. Više od 80 % njih srećno je u svojim vezama, isto toliko oseća se srećno na poslu, a 65 % i dalje vrlo ambiciozno želi da napreduje u karijeri. Četvrtina onih koji uživaju u čaši crvenog vina otputovaće tri puta godišnje u inostranstvo.

Belo vino

Izbor belog vina govori da su njegovi ljubitelji vedre i opuštene osobe, te im je draža domaća atmosfera u kojoj se ono ispija. Ne mare za napredovanje u karijeri jer su uglavnom zadovoljni položajem na poslu. Ljubitelji belih vina obično letuju u svojoj zemlji, zarađuju otprilike duplo manje od onih koji piju crvena vina i svega 43 % ima fakultetsku diplomu. Ali, zato čak 85 % tvrdi da su zadovoljni svojim solo statusom, što upućuje da bi lako mogli ostati – samci!man-at-bar-III

Roze

Za razliku od ljubitelja crvenih i belih vina, koji ipak preferiraju stvarne odnose, ljubitelji rozea najčešće posećuju socijalne mreže poput Facebooka, nešto preko polovine njih završilo je školovanje sa srednjom školom i zarađuje oko 30.000 evra godišnje. 

Ilustracije: Fabian Perez

nazad na vrh

Online prodavnica vino.rs

Pitajte somelijera

 • Ukoliko imate pitanja u vezi izbora vina ili ostalih artikala u online prodavnici Vino.rs nudimo vam stručnu pomoć naših somelijera. Pitanja možete postaviti pozivom na telefon 064 111 8279 ili slanjem na mail adresu i naslovite sa PITAJTE SOMELIJERA! Odgovor će te dobiti u roku od jednog radnog dana.

Preporuka

Veoma je važno da dobro pročitate Uslove kupovine” i imate ih u vidu prilikom ostvarivanja svojih porudžbina. Na ovaj način se od zloupotreba štite prava svih učesnika u procesu kupoprodaje te Vas molimo da prihvatite ove mere predostrožnosti kao obostranu zaštitu u procesu.

vino-rs logo beli
 • VINO.RS doo
 • Jurija Gagarina 57/1a
 • 11070 N. Beograd
 • PIB: 107512643
 • Matični broj: 20818476
 • Žiro-račun: 340-11007337-17
 • Mail [email protected]
 • Telefon: 064 111 8279

O nama