Kako će vino da preporodi Srbiju

preporod- Brunello Di Montalcino 

- Vipra Rossa 
- Chianti Classico 
- Vernaccia De San Gimignano


Vino je biznis, samo to još naši (bizmiseri) ne znadu (ili kad na vrbi narastu škampi, vino i restoraterske usluge)

Sad, kad smo konačno „papirno” povezani sa Jevropom, da vidimo kako se naše vince u West Side Story uklap.

Tranzicija i njen  prolazak se prepoznaje po tri proizvoda koji imaju najveći index rasta: škampi, vino i restoraterske usluge. Kad ovaj trijumvirat zagudi u prave note, kad se u markete vrate  delikatesni proizvodi (kao što se sad vraća vino što se prepoznaje po zaista širokim geografsko-kvalitativnim paletama), biće to znak da mi hedonisti (ali i sav ostali, normalan srpski svet) možemo da odahnemo. Tezu, da „vino nije nimalno naivan artikal”, dalje mi dešifruje gospodin Braca Tmušić, veliki ljubitelj, poznavalac, ali i „vinovnik” (poslenik vinske industrije).

„U poslednjih 10 godina je vino postalo svetski biznis, čak i izvan regiona Italije, Francuske, Španije (te 3 zemlje pokrivaju 80 % globalne proizvodnje). Vino je danas fashion, brand show, a u Srbiji, uvoz je doprineo da mali proizvođači podižu kvalitet i prate trendove, pa su i uvoznici počeli da uvoze daleko kvalitetnije vino nego pre 7-8 godina.

Baš u slučaju vina se prvi put vidi primer zdrave konkurencije u Srbiji!”

Nudi me da probam jarkocrveni stoprocentni, 110godinaznani sangiovese BRUNELLO DI MONTALCINO (3880 din) s početka ovog milenijuma, ili pak „ekstrakt kupine” VIPRA ROSSA (631 din) raspakovan u crvenoj haljinici za svaku priliku (a divljač i stare sireve posebno). Posmatrajući, birajući, razmišljajući, kao magarac između dve livade, ištem čašu česmovače.

Pa šta, baš je water cool & trendy.

Kada se zaljubiš (u kjanti)

... možeš je izvesti pred „samišku” i ponuditi je sendvičozom sa salamom ili nareskom, ali joj ne kupuj pivo, ne! ISASSI CHIANTI CLASSICO (samo 964 din) iznikao iz krečnjaka i ilovače bi sa svojim mirisom koji podseća na ljubičice, šumsko voće i vanilu i ukusom badema i malina, jednostavno morao biti sastavni deo svakog life & love saving kita (kompleta).        

... u svoje dete i pre nego se rodi, uzmi ga i pleši neku sambu uz mirise proleća što struje promajom tvojih nadanja. A onda lagano, nekoliko puta po 360 stepeni, okreni, i uz tiho „plop” oslobodi duhove toskanskih ljubavnika maskiranih u više od tri stotine godina tradicije  i zlatno-žutu ambroziju, malo gorkastu, tim više opčinjavajuću dušu VERNACCIA DE SAN GIMIGNANO (1298 din). Za boju u obraze, i svakodnevnicu.

Hvala vinoteci Vin-ex, timu Ville 69 i svim italijanskim vinskim regijama
nazad na vrh

Online prodavnica vino.rs

Pitajte somelijera

  • Ukoliko imate pitanja u vezi izbora vina ili ostalih artikala u online prodavnici Vino.rs nudimo vam stručnu pomoć naših somelijera. Pitanja možete postaviti pozivom na telefon 064 111 8279 ili slanjem na mail adresu i naslovite sa PITAJTE SOMELIJERA! Odgovor će te dobiti u roku od jednog radnog dana.

Preporuka

Veoma je važno da dobro pročitate Uslove kupovine” i imate ih u vidu prilikom ostvarivanja svojih porudžbina. Na ovaj način se od zloupotreba štite prava svih učesnika u procesu kupoprodaje te Vas molimo da prihvatite ove mere predostrožnosti kao obostranu zaštitu u procesu.

vino-rs logo beli
  • VINO.RS doo
  • Jurija Gagarina 57/1a
  • 11070 N. Beograd
  • PIB: 107512643
  • Matični broj: 20818476
  • Žiro-račun: 340-11007337-17
  • Mail [email protected]
  • Telefon: 064 111 8279

O nama