Najbolja vinska knjiga je iz Crne Gore

  • Objavljeno u Info
  • Bookmark and Share

korica-savicKomisija za nagrade Međunarodne organizacije za vinovu lozu i vino OIV u Parizu, između 30 pristiglih knjiga iz 12 zemalja proglasila je za najbolje delo u kategoriji „Vina i teritorije", knjigu dr. Svetozara Savića „111 vina iz crnogorskih porodičnih vinarija”, izdavač Matica crnogorska, izdanje 2013.

Ceremonija dodele nagrade „Jury des Prix  de l OIV”, koju dodeljuju eminentni stručnjaci  iz  Francuske, Argentine, Australije, Italije, Nemačke, Švajcarske, Španije i drugih zemalja biće upriličena 21. oktobra u Parizu. Od 1930. godine, OIV nagrađuje najbolje knjige publikovane u prethodne dve godine, koje svojom originalnošću daju relevantan doprinos unapređenju vinogradarstva i vinarstva na međunarodnom planu. 

Značaj ove nagrade za Crnu Goru i njenog autora je internacionalno prepoznavanje crnogorskih vinogradarskih i vinarskih potencijala u svetu publicistike, a dr. Savić, čija je prethodna knjiga „Vino” naišla na izuzetan prijem u Srbiji  je ovim povodom izjavio: 

- Veoma sam počastvovan što sam od strane OIV dobio prestižnu nagradu, i posebno me raduje što se tako stručna i autoritativna komisija, sastavljena od eksperata iz različitih zemalja, odlučila za nju. Za ovu nagradu su zaslužni i izdavač Matica crnogorska koja je uložila znatna finansijska sredstva, ali i dizajner Dejan Stanić, koji je izuzetnom profesionalnošću doprinio odličnom izgledu knjige, zatim DPC štamparija, te sponzori među kojima su najznačajniji Hipotekarna banka i Plantaže. Čini mi se da smo svi zajedno doprinijeli dobrom predstavljanju crnogorskih vinskih potencijala.

Knjigu „111 vina iz crnogorskih porodičnih vinarija” možete kupiti ovde!
Isporuka na kućnu adresu, plaćanje po dostavi.

nazad na vrh

Srodni tekstovi