Podgorički salon vina u znaku novina

 • Objavljeno u Vesti
 • Bookmark and Share
Podgorički salon vina u znaku novina

Internacionalni vinski salon Monte Vino 2017 održaće se 17. i 18. marta u Kristalnoj dvorani hotela Hilton u Podgorici.

Sudeći prema tome da je prijavljeno više od 100 vinarija iz dvadesetak država, već sada se može govoriti da je ova manifestacija značajno pomerila očekivanja kada su vinski događaji u Crnoj Gori u pitanju.

Monte Vino 2017 Luka Bešić
Velika očekivanja organizatora, Luka Bešić

Osim po broju učesnika, Sedmi podgorički salon vina privlači pažnju i programskim novitetima, među kojima je ocenjivanje i izbor najboljih crnogorskih vina!

- Ocenjivaće se samo vina koja će se predstaviti na Salonu i to je najznačajnija novina u programu. A kako bi obezbedili nepristrasnost, žiri čine vinski stručnjaci iz Italije, Hrvatske, Srbije i Makedonije – kaže organizator sajma Luka Bešić, ispred Nacionalnog udruženja somelijera Crne Gore.

roberto leporiGost na Salonu, Roberto Lepori

Tokom manifestacije koja počinje u petak u 12 časova, posetioci će biti u prilici da degustiraju više od 550 vina i više od 70 različitih alkoholnih pića, a na salonu će biti predstavljeno i 15 vinarija iz svih regiona Italije. U propratnom programu su radionice i degustacije na kojima će posetioci moći da se upoznaju s aktivnostima Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja Crne Gore, probaju maslinova ulja i brojna alkoholna pića, a vrhunski vinski doživljaj predstavlja radionica u okviru Italian Wine Expo posvećena italijanskim vinima, koju će voditi poznati italijanski novinar i somelijer Roberto Lepori.

Sve to pokazuje kako je tokom sedam godina podgorički salon vina pretrpeo značajne promene i od skromnog sajma domaćih proizvođača, uz tek nekoliko regionalnih gostiju, prerastao u manifestaciju na kojoj su učešće uzela poznata međunarodna vinska imena.

Monte Vinoa HiltonManifestacija se održava prvi put u hotelu Hilton

- Značajno smo podigli standard manifestacije u organizacionom smislu. Učesnici su pravovremeno pozvani, kako bi svi skupa imali vremena da osmislimo i vizuelno i praktično optimalan prostor za izlagače i posetioce. Verujem da smo u tome uspeli, o čemu govori rekordni broj ozbiljnih gostujućih izlagača i podatak da već sada imamo najave gostovanja za sledeći Salon – dodaje Bešić, uz napomenu da je u prodaju pušteno svega 2.650 ulaznica kako se ne bi pravila velika gužva.

Inače, Monte Vino se do sada održavao na različitim mestima, ali se organizatori nadaju da bi Hilton mogao da postane trajni domaćin ove manifestacije.

Iz Srbije

Iz Srbije na Monte Vino 2017 stižu vina iz vinarija Lastar, Kovačević, Zvonko Bogdan, Aleksić, Bjelica, Erdevik, Oplenac i Doja, od čega će se Lastar i Erdevik prvi put predstaviti publici u Crnoj Gori.

Info

Salon počinje s radom u petak od 12 časova, dok će svečano otvaranje biti upriličeno u 14 časova, kada će se prisutnima obratiti ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutin Simović. Oba dana Salon je otvoren do 20 časova.

 Manifestaciju organizuje Nacionalno udruženje somelijera Crne Gore pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, u saradnji s Glavnim gradom, Vinskom akademijom Crne Gore i kompanijom Generali osiguranje Montenegro.

nazad na vrh

Srodni tekstovi

Online prodavnica vino.rs

Pitajte somelijera

 • Ukoliko imate pitanja u vezi izbora vina ili ostalih artikala u online prodavnici Vino.rs nudimo vam stručnu pomoć naših somelijera. Pitanja možete postaviti pozivom na telefon 064 111 8279 ili slanjem na mail adresu i naslovite sa PITAJTE SOMELIJERA! Odgovor će te dobiti u roku od jednog radnog dana.

Preporuka

Veoma je važno da dobro pročitate Uslove kupovine” i imate ih u vidu prilikom ostvarivanja svojih porudžbina. Na ovaj način se od zloupotreba štite prava svih učesnika u procesu kupoprodaje te Vas molimo da prihvatite ove mere predostrožnosti kao obostranu zaštitu u procesu.

vino-rs logo beli
 • VINO.RS doo
 • Jurija Gagarina 57/1a
 • 11070 N. Beograd
 • PIB: 107512643
 • Matični broj: 20818476
 • Žiro-račun: 340-11007337-17
 • Mail [email protected]
 • Telefon: 064 111 8279

O nama