Beogradski vinari na Belom dvoru

 • Objavljeno u Vesti
 • Bookmark and Share
Beogradski vinari na Belom dvoru

Udruženje beogradskih vinara nastupilo je po prvi put na Belom dvoru u Beogradu. Elegantanom skupu nekih pet do šest stotina zvanica, među kojima su bili brojni ambasadori i uz prisustvo srpske kraljevske porodice, svoja dobra vina predstavilo je deset vinarija iz beogradskog rejona.

beogradski vinari beli dvor 16Veliko interesovanje gostiju i medija, na terasi Belog dvora 

Ni velika vrućina nije omela vinare da ugoste i prema onome što smo načuli, poprilično oduševe ljubitelje vina s engleskog govornog područja. Vinarije Srž, Despotika, organski proizvođač Plavinci, Emporio sa slasnim penušavcem, Tomašević sa Avale, Jeremić, Trišić, Zorča, mlada vinarija Pantić sa jako lepim šardoneom i rozeom neobično malinaste boje, te najmlađa beogradska vinarija Janovi vinogradi, čiji je vlasnik Bojan Vukmirica zapravo i inicijator ove zanimljive prezentacije vina, ponudile su uvaženim gostima pregršt toga što će upamtiti.

beogradski vinari beli dvor 15Obeleževanje 180. godina prijateljstva Kraljevine Velike Britanije i Srbije, predstavnici srpske kraljevske porodice i Velike Britanije

Inače, ova manifestacija vezana za obeležavanje 180. godina prijateljstva Kraljevine Velike Britanije i Srbije, zapravo je neka vrsta porodičnog VIP vašara, pokrenuta od strane  Britanskog društva u Srbiji i uz odobrenje Nj.K.V. prestolonaslednika Aleksandra Karađorđevića. Međutim, ovaj put postojao je i drugi, ne manje važan razlog održavanja skupa, proslava 91. rođendana kraljice Elizabete II.

beogradski vinari beli dvor 13Zajednički nastup, beogardski vinari 

- Prošle godine prvi put održano je ovakvo okupljanje. Tu su razni proizvodi, igre za decu, a moja uloga je ispred beogradskog Udruženja bila da dogovorim nastup, uz nadu da će to postati tradicionana prezentacija beogradskih vinara. Prošle godine sam nastupio sami, ali sada sam u Udruženju i želeo sam da jedno lepo iskustvo podelim sa kolegama – kaže Bojan Vukmirica koji je vinariju Janovi vinogradi registrovao ove godine.

beogradski vinari beli dvor 19Novi širaz najmlađe beogradske vinarije, Bojan Vukmirica

Sve u svemu engelski piknik na travnjaku srpske kraljevske porodice uspešno su obeležila – beogradska vina!

Šta su beogardska vina i kako je nastalo Udruženje beogradskih vinara pročitajte ovde!

Foto: Ivana Čutura

nazad na vrh

Srodni tekstovi

Online prodavnica vino.rs

Pitajte somelijera

 • Ukoliko imate pitanja u vezi izbora vina ili ostalih artikala u online prodavnici Vino.rs nudimo vam stručnu pomoć naših somelijera. Pitanja možete postaviti pozivom na telefon 064 111 8279 ili slanjem na mail adresu i naslovite sa PITAJTE SOMELIJERA! Odgovor će te dobiti u roku od jednog radnog dana.

Preporuka

Veoma je važno da dobro pročitate Uslove kupovine” i imate ih u vidu prilikom ostvarivanja svojih porudžbina. Na ovaj način se od zloupotreba štite prava svih učesnika u procesu kupoprodaje te Vas molimo da prihvatite ove mere predostrožnosti kao obostranu zaštitu u procesu.

vino-rs logo beli
 • VINO.RS doo
 • Jurija Gagarina 57/1a
 • 11070 N. Beograd
 • PIB: 107512643
 • Matični broj: 20818476
 • Žiro-račun: 340-11007337-17
 • Mail [email protected]
 • Telefon: 064 111 8279

O nama