Počinje Vinodonia u Skoplju

  • Objavljeno u Info
  • Bookmark and Share
Počinje Vinodonia u Skoplju

Pod sloganom „Podeli svoju vinsku strast“ (Share your wine passion) u Skoplju će se 29. i 30. novembra hotelu Marriott održati Vinodonia 2019, najveći vinski salon u Makedoniji.

Posetioce očekuje veliki broj izlagača, od poznatih do potpuno novih, a tu su i brojne radionice. U petak, prvog dana radionice kreću već od 10:30 časova, kada će mr. Radmila Pavlovska govoriti na temu Vinski marketing, od 12:30 enolog prof. dr. Goran Milanov održaće radionicu Uloga sumpora u proizvodnji i zaštiti vina, a vertikalna degustacija vrhunske Stobi etikete Aminta iz specijalne Private Reserve kolekcije uslediće od 14:30 do 16 časova uz prezentaciju autor ovih vina enologa Andona Krsteva.

Andon
Degustaciju vrhunskih Stobi vina vodiće enolog Andon Krstev

Drugog dana Vinodonije 2019, u subotu od 10:30 do podne, jedan od organizatora manifestacije i somelijer Aleksandar Vučkovski  govoriće na temu Osnovni principi uparivanja vina i hrane, od 13 časova Umetnost sazrevanja vina u hrastovini razjasniće enolog dr. Dane Jovanov, dok će od 15 časova vinski novinar Ivana Boljević upoznavati prisutne sa vinskim blagom Crne Gore. Bogat edukativni dan završiće se od 17 do 18:30 časova vatrometom aroma iz vrhunskih Chateau Kamnik vina, kada će pod vođstvom enologa Sandre Georgievske biti obavljena vertikala degustacija šampionskog Ten Barrels Syrah vina ove ekskluzivne skopske vinarije.

Ten Barrels
Vertikala Ten Barrels Syrah vinarije Chateau Kamnik

Oba dana vrata Vinodonije 2019 biće otvorena od 16 do 21 čas.

nazad na vrh