Vino jače od korone

  • Objavljeno u Info
  • Bookmark and Share
Vino jače od korone

Tradicionalni 11. Festival mladog vina Tikveš vinarije je zbog epidemioloških razloga ove godine relizovan on-line, a gledaoci su ga ocenili kao ,,najveći izvanredni vinski događaj regiona“ sa više od 14 hiljada pregleda na Facebooku i 2.000 posetilaca na Zoom platformi.

Uz učesnike programa među kojima su bili Vlatko Stefanovski, Tijana Dapčević, The Frajle, Rade Šerbedžija, Udruženje džez muzičara iz Makedonije, Tikveš vinu su nazdravljali i gosti: Pau Roca, Piter MekKombi (McCombie), Karolin Gilbi (Guilby), Vuk Vuletić, Filip Kambi (Philippe Cambie), Milčo Mančevski, te mnogi drugi.

Stručnjaci su dočarali proizvodnju kvalitetnog vina, novu berbu, ali i tradiciju i ocenjivanje vina, a tokom programa u trajanja od dva i po sata, prenosile su se emocije između vinarije u Kavadarcima i Centra vinske kulture Wine Q u Beogradu, dok su sve pratili ljubitelji vina iz celog regiona i mnogih zemalja širom sveta.

Čitav događaj je imao za cilj da pokaže kako granice i epidemije ne mogu biti prepreka da se nazdravi, kako je neophodno da se napravi transformacija i adaptacija u novoj situaciji, dok je istovremeno vinarija Tikveš postavila sebe kao lidera i trendsetera u regionu.

- Ove godine je to bilo onlajn, ali se nadamo da će u skorijoj budućnosti biti i lično - kažu iz vinarije Tikveš koja slavi 135 godina postojanja kao jedna od kompanija koju su ambasadori Balkana proglasili regionalnim proizvođačem vrhunskih vina.  |

nazad na vrh

Srodni tekstovi