Poklon vino za komplet radionica!

 • Objavljeno u Vesti
 • Bookmark and Share

cab-sov-spec-selectPolaznicima Enološke radionice Vino.rs koji rezervišu mesta na svih šest susreta sleduje i specijalni poklon – Cabernet Sauvignon Special Selection, vinarije Tikveš!

 

 

Reč je o kvalitetnom vinu sa kontrolisanim geografskim preklom iz čuvenog Tikveškog vinogorja i vinarije koja je na Wine Innovation Forumu u Parizu proglašena za jedan od 30 najinovativnijih vinskih brendova u svetu! Vinarija  je dobitnik prestižnih nagrada na najznačajnijim vinskim takmičenjima, poput Mundus Vini, London International Wine and Spirit Competition i Decanter u Velikoj Britaniji, ali i redovan dobitnik nagrada na svim regionalnim takmičenjima i sajmovima vina poput: Beowine Fair, Novosadski sajam, GAST, Vino Ljubljana i drugi.

tikvesU 2008. godini Tikveš je proglašen za Najomiljeniji regionalni brend na sajmu Brand Fair International – najvećoj manifestaciji iz oblasti brendiranja u Jugoistočnoj Evropi, održanoj u Beogradu. Takođe, vino vinarije Tikveš je bilo oficijalno „after party“ piće za vreme manifestacije London Fashion Week 2010.

Inače, vina iz linije Special Selection često dobijaju nagrade na prestižnim takmičenjima, pa je tako Temjanika Special Selection na Decanteru 2012. godine osvojila bronzu, baš kao i na IWC u Beču, dok je Vranac dobio 90 poena od Roberta Parkera.

Cabernet Sauvignon Special Selection je kvalitetno suvo crveno vino purpurne boje koje na nosu nije previše intenzivno već nudi  diskretne ali bogate voćne arome u kojima se daju naslutiti tragovi začina. Sve je to nadopunjeno mirisima višnje, maline i suvog grožđa. Na nepcu ga odlikuje puno telo sa dobro izbalansiranim taninima i karakterističnim elegantnim finišem.

Ovakvo vino je sjajan saputnik mesa na ražnju, roštilju, kuvane teletine u brojnim sosovima, pretežno belim. Brojna jela sa pečurkama, i vrhunska morska bela riba neće mu takođe odoleti, a pravo je zadovoljstvo upariti ga sa jakim belim sirom, ali i veoma masnim žutim sirevima na sobnoj temperaturi. 

 

 nazad na vrh

Online prodavnica vino.rs

Pitajte somelijera

 • Ukoliko imate pitanja u vezi izbora vina ili ostalih artikala u online prodavnici Vino.rs nudimo vam stručnu pomoć naših somelijera. Pitanja možete postaviti pozivom na telefon 064 111 8279 ili slanjem na mail adresu i naslovite sa PITAJTE SOMELIJERA! Odgovor će te dobiti u roku od jednog radnog dana.

Preporuka

Veoma je važno da dobro pročitate Uslove kupovine” i imate ih u vidu prilikom ostvarivanja svojih porudžbina. Na ovaj način se od zloupotreba štite prava svih učesnika u procesu kupoprodaje te Vas molimo da prihvatite ove mere predostrožnosti kao obostranu zaštitu u procesu.

vino-rs logo beli
 • VINO.RS doo
 • Jurija Gagarina 57/1a
 • 11070 N. Beograd
 • PIB: 107512643
 • Matični broj: 20818476
 • Žiro-račun: 340-11007337-17
 • Mail [email protected]
 • Telefon: 064 111 8279

O nama