Festival vinske kulture Wine Jam

  • Objavljeno u Vesti
  • Bookmark and Share

winejam-01U subotu 25. maja, od 12 do 20 časova u prostoru beogradskog kluba i bara Krug (ulica Braće Krsmanović 8) održaće se prvi Wine Jam festival.

Wine Jam je osmišljen kao pokušaj da se vino na nov način uklopi u gradski život, da se preplitanjem sa elementima urbane kulture privuče i oformi nova vinska publika. Vino će se prezentovati i komunicirati u opuštenoj atmosferi, nešto drugačijoj u odnosu na dosadašnje vinske događaje kod nas, a u kojoj će se i postojeća vinska publika dobro osećati.

Učešće na ovoj manifestaciji su najavili: Zvonko Bogdan, Tikveš, Vino Budimir, Temet, Cilić, Matalj, Braća Rajković, Mačkov Podrum, Imperator, BeloBrdo, Vinarija Aleksić, Despotika, Francuska vinarija, Vinarija Antić, Podrum Čokot, Vimmid i Stemina, a specijalni gost biće nova zvezda istarskog vinarstva Bruno Trapan. Pored vinarija, izlagaće i uvoznici probranih francuskih, španskih i portugalskih vina, kao i francuskih delikatesa Comtese du Barry, brend svetskog glasa, koji se prvi put pojavljuje kod nas.

winejam-02
Poseban deo Wine Jam festivala činiće prezentacija vina od autohtonih sorti grožđa, što bi na jesen moglo da preraste i u poseban festivalski događaj.

Uz ideju da održava komunikaciju sa vinskom publikom preko cele godine, pre svega na Internetu i društvenim mrežama, ali i kroz inovativne kampanje, Wine Jam planira i organizaciju još nekoliko događaja tokom godine: mini festivali, degustacije, radionice i predavanja, promocije, regionalno pojavljivanje... 

nazad na vrh