Marija i Fransoa Alan: Vinski Tour de France

Marija i Fransoa Alan: Vinski Tour de France

Uvoznici vina i delikatesnih proizvoda iz Francuske i vlasnici vinskih barova Delice u Beogradu, braćni par Marija i Fransoa Alen krenuli su u „nemoguću misiju“ da izaberu svega 10 boca za karantin:

- Zatvoriti se sa samo deset boca zahteva pažljivo razmatranje problema. Naš izbor bi očigledno išao ka francuskim vinima (ona bi praktično bila jedini preostali fizički kontakt s našom zemljom u vreme trajanja karantina!). Ali, pre svega valja ostati optimista i imati na umu da će ovaj tužni period jednog dana proći i za to se treba spremiti kada ga najave! Zbog toga bi sigurno poneli bocu šampanjca da proslavimo taj trenutak.

Pošto će raspoloženje u karantinu neminovno imati uspone i padove, trebalo bi izabrati neka lagana vina koja se lako piju (neki dobar cru iz Provanse, na primer), baš kao i neki ozbiljan Bordo punog tela (Pomerol bi mogao da nas održi snažnim u teškim trenucima). Sve u svemu, Francuska nudi različita vina za svako raspoloženje i stanje duha kroz koje bi mogli da prođemo, s toga bi naš izbor od svega 10 vina bio manje-više geografski vinski Tour de France od onoga što može da se nabavi kod nas u vinoteci.

Dakle, od belih bi to bila vina Sancerre blanc Château De Fontaine Audon 2017 Langlois Château (Loara), Rully blanc 2017 Joseph Drouhin (Burgonja), Condrieu La Galopine 2017 Delas Freres (Rona) i Château Haut Selve Blanc 2016 (Bordo-Graves), roze Château De L’Aumerade Seigneur De Piegros rosé 2018 (Provansa), crvena Châteauneuf-Du-Pape 2016 Delas Frères (Rona), Nuits Saint Georges 2015 Albert Ponnelle (Burgnja), Château Le Bon Pasteur 2010 (Pomerol, Bordo) i Château Tour Sieujean 2012 (Pauillac, Bordo), a šampanjac bi bio Deutz Blanc De Blancs 2011 (Šampanja).

nazad na vrh

Srodni tekstovi

Online prodavnica vino.rs

Pitajte somelijera

  • Ukoliko imate pitanja u vezi izbora vina ili ostalih artikala u online prodavnici Vino.rs nudimo vam stručnu pomoć naših somelijera. Pitanja možete postaviti pozivom na telefon 064 111 8279 ili slanjem na mail adresu i naslovite sa PITAJTE SOMELIJERA! Odgovor će te dobiti u roku od jednog radnog dana.

Preporuka

Veoma je važno da dobro pročitate Uslove kupovine” i imate ih u vidu prilikom ostvarivanja svojih porudžbina. Na ovaj način se od zloupotreba štite prava svih učesnika u procesu kupoprodaje te Vas molimo da prihvatite ove mere predostrožnosti kao obostranu zaštitu u procesu.

vino-rs logo beli
  • VINO.RS doo
  • Jurija Gagarina 57/1a
  • 11070 N. Beograd
  • PIB: 107512643
  • Matični broj: 20818476
  • Žiro-račun: 340-11007337-17
  • Mail [email protected]
  • Telefon: 064 111 8279

O nama