Vinsko jastuče

  • Objavljeno u Info
  • Bookmark and Share

bottle-on-the-pillow 2Ukoliko ne želite da vidite vino u bilo kakvom drugom pakovanju osim onoga staklenog od tričetvrt litre, ne čitajte ovaj tekst. Ipak, za one koji prate svetske trendove, a pogotovo proizvođače, biće zanimljivo novo vinsko pakovanje koje nudi brojna rešenja kad je tečna rinfuzna roba u pitanju.

Jedna od vodećih svetskih firmi za pakovanje Smurfit Kappa, sa godišnjim obrtom od 7,3 milijardi evra, izbacila je na tržište nešto što bi najradije nazvali „jastuk za vino”. Reč je o pakovanju „Safe Curve" (sigurne krivine) koje neopisivo podseća na jastuk, a to jeste i osnovna zamisao. Ovim dizajnom, izbgenute su oštre ivice klasičnog bag in the box pakovanja koje su bile glavna slaba tačka, i gde bi vino načešće pri oštećenju procurilo. Blage krivine po ivicama takođe umanjuju mogućnost stvaranja „ušiju”, a kad se to i dogodi, tu je dodatni dvostruki sistem zaptivanja plastike.

Jednom rečju, ovaj proizvod pospešuje bezbednost, kako pri punjenju, tako i transportu, čuvanju ili korišćenju ovih vinskih jastuka. Naravno, idealni su za kampovanje, kao jastuk, bar dok se vino ne popije, a ukoliko vam je zabranjeno da držite veće količine vina u kući, „Safe Curve” se lako može uklopiti u unutrašnjost džinovskog plišanog medveda. Živeli!

nazad na vrh