Natočite vino iz automata

  • Objavljeno u Info
  • Bookmark and Share

vinomatljudiU Zagorju je, gotovo preko noći, pušteno u promet tri vinomata iz kojih možete u bilo koje doba dana natočiti jeftinoga vina!

Nova vremena, novi običaji, kako je krenulo Hrvatska će dobiti novi „niknejm”, recimo - Hrvomatska. Naime, savremena ekonomska kretanja očito potiču ljude na razmišljanje i stvaranje inovacija kako bi se proizvodi što brže i direktnije nudili, pa se nakon bankomata, mlekomata, jajomata pojavio i vinomat.

Na genijalnu ideju došao je najpoznatiji proizvođač vina iz desnićkog kraja kome je od prošle berbe zaostalo nekih 20.000 litara vina, pa je dotični gospodin Darko Hajduk, postavio tri uređaja za točenje vina u Krapini, Zaboku i Pregradi.

Iskusnim marketinškim zahvatom - besplatnom degustacijom, već je prvog dana privukao veliki broj poklonika vinskog samousluživanja. U zavisnosti od broja ubačenih kovanica, možete natočiti čašu od dva deci, pa sve do balončeta od dva litra, a cena litra ove „automatske rinfuze” je 12 kuna, ili nešto više od 1,6 evra. Desnićki vinski Hajduk trenutno je u pregovorima sa čelnim ljudima Zagreba da i glavni grad Hrvatske obogati otvorenom vinskom ponudom, pravim rešenjem za krizna vremena, i trgovine koje se zatvaraju već u 20 časova, a zna se, za vino je tek tad ono pravo vreme.

Najverovatnije da će dogovori uroditi plodom, pre svega što su ovakve inovativne inicijative u oblasti direktne trgovine mile i evropskim mentorima, a mi predlažemo da se slična tehnologija uvede u Srbiji i u drugim kriznim oblastima, pa da već sutra i na našim ulicama osvanu antibiotikmati, kreditomati, kiseonikmati.

U celoj ovoj priči, jedino se još ne zna mogu li vinomat koristiti i maloletnici? Pa, ako mogu da dohvate otvor za ubacivanje novčića...

potpis fotke: u svetu se odavno može kupiti buteljka iz automata na ulici, ali rinfuza...

nazad na vrh