Uspela humanitarna aukcija srpskih vina

  • Objavljeno u Info
  • Bookmark and Share

steva-djurdja-i-vlada-dobre-vibracijeHumanitarno vinsko veče u Riznici vina, organizovano u cilju prikupljanja sredstava za postradale u nedavnim poplavama u Srbiji, završeno je velikim odzivom vinara i ljubitelja vina, koji su se svsrdno uključili u ovu akciju.

Na dobrotvornoj aukciji prodata su sva licitirana vina, a prikupljeno je tačno 231.750 dinara, 655 evra i 100 dolara – s ponosom izjavljuju organizatori.

Sav prihod biće upućen u Fond Novak Đoković, što je očigledno u ovom trenutku prepoznato kao najcelishodniji i najbrži put da se unesrećenima sigurno pomogne.

U prepunoj vinoteci, grotlu pozitivnih vibracija i emocija, prisutni su se prosto utrkivali ko će ponuditi više novca za boce od kojih su pojedine bile pravi rariteti, a neke još nikada viđene na tržištu! Možda je i to bio razlog što je šardone novosadske vinarije Bjelica, pod nazivom Babaroga, kojeg još nema na tržištu, dostigao to veče rekordnu cenu od 17.000 dinara!

dobre-vibracije

Bilo je te večeri još mnoštvo zanimljivih i raritetnih vina, poput specijalnog Chardonnaya 2006 Vinarije Kovačević, koji se može kupiti isključivo na francuskom tržištu, Rodoslova 2009, koji će na police tek za više meseci ili čak godina...

kardas-ltd-riznica-veca

Pojedine vinarije napravile su za ovu priliku i jedinstvene etikete. Tako je vinarija Aleksić bocu Kardaš limited, koji je ove godine na Decanteru poneo bronzu, „obukla" u etiketu sa naznakom Riznica.

kupci-MK

Sveukupno, utisak je da vino, vinari i ljubitelji istog mogu ozbiljno da podrže srpsku privredu u teškim danima koji dolaze.

Čestitka svima na dobro obavljenom poslu, uz informaciju da je suorganizator ove uspešne vinske večeri bila Akademija vinskog turizma.

MK-i-3-P

nazad na vrh