Novi Sad u znaku InterFesta

  • Objavljeno u Info
  • Bookmark and Share

interfestlNakon čitave decenije uspešnog prezentovanja vina i vinske kulutre, teško da se uvod u leto može zamisliti bez InterFesta, koji će po jedanaesti put biti održan na Trgu Slobode u Novom Sadu, od 19. do 21. juna, u organizaciji udruženja Interfest. Vina iz osamdesetak internacionalnih vinskih podruma, devet zemalja, ukupno više od 300 etiketa, odličan su povod za dolazak ljubitelja vina iz celog regiona u Novi Sad.

Uz bogatu gastro ponudu proizvoda iz Vojvodine i muzički program u kom će nastupiti tamburaški orkestar Stevana Moše, potom Aleksandar Dujin orchestra, brojni pop, rock, jazz sastavi i drugi, ponovo se očekuje preko 100.000 sjajno raspoloženih posetilaca. 


Do sad se prijavilo 25 proizvođača iz Srbije, Plantaže i Milović iz Crne Gore, čak 16 iz Hrvatske, Skovin, Stobi, Tikveš i Kamnik iz Makedonije, kao i veliki broj vinarija iz Italije, Španije, Portugala, Slovenije i Austrije. Posebno je zanimljiv nastup Udruženja Plavac mali Pelješac i vinara Dubrovačko neretvanske županije koji će predstaviti svoja vrhunska vina - Plavac mali, Postup, Dingač i Prošek.

nazad na vrh

Srodni tekstovi