Tri nova vina vinarije Tikveš

 • Objavljeno u Vesti
 • Bookmark and Share
Tri nova vina vinarije Tikveš

Znate li šta predstavlja „OAK Edition”? Vinarija Tikveš je predstavila tri potpuno nova vina. Cabernet Franc, iz već sa zadovostvom primljene linije „Special Selection” i dva vina koja su deo produžetka te linije, ali sada sa oznakom ,,OAK Edition”. Chardonnay OAK Edition i Cabernet & Merlot OAK Edition su izvanredna prilika da ljubitelji i poznavaoci vina upoznaju tri potpuno nova ukusa i osete izuzetno vinsko iskustvo.

Cabernet Franc Special Selection2015 je crveno vino od sorte grožđa koja je stekla popularnost kao jedna od najvažnijih za proizvodnju vina u francuskom vinogorju Bordo, a poslednjih decenija je i među najzastupljenijim vinskim sortama u svetu. Dodatna potvrda kvaliteta stigla je u martu ove godine, pre prvog zvaničnog predstavljanja ovog vina na tržištu. Naime, Cabernet Franc Special Selection2015 osvojio je na jednom od najprestižnijih svetskih vinskih takmičenja Mundus Vini u Nemačkoj- zlatnu medalju.

mundus vini goldChardonnay Oak Edition i Cabernet & Merlot Oak Editionizdanci su nove edicije linije Special Selection koja prati savremene svetske trendove i želje ljubitelja vina, uz specijalnu tehnologiju proizvodnje, prefinjeni ukus, vizuelni imidž i modernu ambalažu. Ova vina sazrevaju u francuskim hrastovim bačvama od 8.000 litara, dobijajući pritom dodatnu kompleksnost bogatog ukusa koji donosi sjajno vinsko iskustvo. „Stelvin” zatvarači sa navojem su trend prepoznatljiv među vinima Novog sveta i omogućavaju da ukus dugo ostane nepromenjen, sprečavajući oksidaciju i druge uticaje iz spoljašnje sredine.

Povodom izlaska novih vina pred široki auditorijum, generalni direktor vinarije Tikveš Igor Ilievski je napomenuo:

- Kada se predstavlja novi proizvod uzbuđenje je veliko. Ovoga puta smo posebno ponosni što opet uspevamo da ponudimo potrošačima nešto drugačije i da predstavimo mogućnosti u pogledu tehnologije proizvodnje i stručnosti enološkog tima koji poseduje vinarija Tikveš. Ova tri vina su izraz naših ciljeva i kontinuirane inovacije, približavanja svetskim trendovima i kreiranja novih ukusa za potrošače. Upravo zato verujemo da će ljubitelji vina uživati u ova tri noviteta našeg portfolija.

nazad na vrh

Online prodavnica vino.rs

Pitajte somelijera

 • Ukoliko imate pitanja u vezi izbora vina ili ostalih artikala u online prodavnici Vino.rs nudimo vam stručnu pomoć naših somelijera. Pitanja možete postaviti pozivom na telefon 064 111 8279 ili slanjem na mail adresu i naslovite sa PITAJTE SOMELIJERA! Odgovor će te dobiti u roku od jednog radnog dana.

Preporuka

Veoma je važno da dobro pročitate Uslove kupovine” i imate ih u vidu prilikom ostvarivanja svojih porudžbina. Na ovaj način se od zloupotreba štite prava svih učesnika u procesu kupoprodaje te Vas molimo da prihvatite ove mere predostrožnosti kao obostranu zaštitu u procesu.

vino-rs logo beli
 • VINO.RS doo
 • Jurija Gagarina 57/1a
 • 11070 N. Beograd
 • PIB: 107512643
 • Matični broj: 20818476
 • Žiro-račun: 340-11007337-17
 • Mail [email protected]
 • Telefon: 064 111 8279

O nama