Dva vina vinarije Trišić najbolja u Hrvatskoj

 • Objavljeno u Vesti
 • Bookmark and Share
Dva vina vinarije Trišić najbolja u Hrvatskoj

Ocenjivanje na manifestaciji Gator Fest 2017 u Belom Manastiru u hrvatskoj Baranji donelo je veliku radost u vinariju Trišić iz Vranića, člana Udruženja beogradskih vinara. Dva vina iz ove vinarije, Cabernet Sauvignon Trišino vino 2013 i kupaža kabernea, merloa i kaberne frana Dimasid 2013, najbolje su ocenjena vina u konkurenciji 98 etiketa, većinom iz Hrvatske.

Istu ocenu od 88 poena dobila su i dva vina poznate hrvatske vinarije Josić, a tek iza slede vinski gigant Belje, te dobro znani proizvođači Kronos i Kolar. Radi poređenja i kao dobar pokazatelj kvaliteta treba napomenuti da je dva poena manje dobilo vino Cabernet Sauvignon - Merlot 2011  vinarije, Belje koje je ranije ovenčano zlatom u Bergamu na nadmetanju Emozioni del Mondo!

Trisic 3Vlasnik vinarije Momčilo Trišić (desno) i njegov sin Goran Trišić s nagrađenim vinima

Vlasnik vinarije Momčilo Trišić je pored članstva u beogradskom udruženju i član Udruženja Slankamenka iz Inđije koje je zbratimljeno sa udruženjem vinara iz Belog Manastira, organizatora Gator Festa. Tako je i došlo do toga da se njegova odlična crvena vina, od kojih Trišino vino već ima šampionsku titulu sa ocenjivanja srpskih vina u Crown Plazi i zlato sa Novosadskog sajma, nađu na ovom nadmetanju.

2017 Gator fest 2

- Znači mi puno ovaj rezultat pošto  imam informaciju da je ocenjivanje bilo veoma ozbiljno. Sudije su bile iz raznih regiona i okruženja, profesori fakulteta, enolozi, somelijeri. To je ipak internacionalno priznanje, a ova visoka ocena dokaz je da je na našim prostorima, i za kratko vreme koliko podižem vinariju, moguće dobiti veoma kvalitetan proizvod. Iskreno, jedva čekam da vidim rezultate iz berbe 2016 za koju sam ubeđen da nam je najbolja do sad.

Priču o Trišinom vinu možete pročitati ovde

Foto: Ivana Čutura

nazad na vrh

Online prodavnica vino.rs

Pitajte somelijera

 • Ukoliko imate pitanja u vezi izbora vina ili ostalih artikala u online prodavnici Vino.rs nudimo vam stručnu pomoć naših somelijera. Pitanja možete postaviti pozivom na telefon 064 111 8279 ili slanjem na mail adresu i naslovite sa PITAJTE SOMELIJERA! Odgovor će te dobiti u roku od jednog radnog dana.

Preporuka

Veoma je važno da dobro pročitate Uslove kupovine” i imate ih u vidu prilikom ostvarivanja svojih porudžbina. Na ovaj način se od zloupotreba štite prava svih učesnika u procesu kupoprodaje te Vas molimo da prihvatite ove mere predostrožnosti kao obostranu zaštitu u procesu.

vino-rs logo beli
 • VINO.RS doo
 • Jurija Gagarina 57/1a
 • 11070 N. Beograd
 • PIB: 107512643
 • Matični broj: 20818476
 • Žiro-račun: 340-11007337-17
 • Mail [email protected]
 • Telefon: 064 111 8279

O nama