Beogradski vinski restorani među elitom

  • Objavljeno u Info
  • Bookmark and Share
Beogradski vinski restorani među elitom

Beogradski vinski restorani „Podrum WineArt“ i „Cantina del Vino“ našli su se na listi magazina The World of Fine Wine među onima koji imaju najbolje vinske karte na svetu!

Listu je formirao bord sudija sastavljen od poznatih svetskih somelijera i vinskih pisaca, a pomenuta dva beogradska vinska bara/restorana dobila su po jednu zvezdicu, od ukupno tri, što ukazuje da su dostigli određene standarde vezane za niz kriterijuma od kojih su najvažniji širina, vrednost i kvalitet selekcije vina.

Ovo prestižno priznanje iznenadilo je tim iz „Podruma WineArt“, jer sudije koje odlučuju o tome same biraju restorane i barove u svetu koje će proveriti. A da bi došli do ovogodišnjeg spiska pregledali su više od 4.500 vinskih lista u restoranima širom sveta i izabrali ukupno 997 restorana kojima su dodelili jednu, dve i tri zvezdice.

WFW 2017 1 Star

- Izuzetno smo ponosni što je naš restoran poneo ovako značajnu nagradu u vinskom svetu. Dugogodišnjom posvećenošću i osluškivanjem zahteva tržišta i naših gostiju uspeli smo u nameri da se izdvojimo bogatom i raznovrsnom ponudom vina. Kako u našoj ponudi imamo veliki broj srpskih vinskih etiketa, ovaj uspeh vidimo i kao uspeh srpskog vinarstva. Nadamo se da će nagrada za nas postati tradicija u narednim godinama – rekao je Branimir Šikanić, suvlasnik „Podrum WineArt“.

Inače, ova firma u Beogradu ima dva objekta, jedan u centru, u Višnjićevoj 7, s jednom od najlepših krovnih terasa u gradu, a drugi na Novom Beogradu, u Bulevaru Mihajla Pupina 16b, koji poseduje i udobnu senovitu baštu. Zahvaljujući velikom broju enomata, u oba možete da probate na čašu nekoliko desetina vrhunskih vinskih etiketa.

cantina del vino„Cantina del Vino“ je brzo postala jedno od popularnijih mesta u Beogradu

Što se „Cantine del Vino“ tiče, ovaj relativno nov i izuzteno popularan vinski bar u Ulici Strahinjića Bana 66 u fokusu ima najpopularnija srpska vina, ali i veliki izbor inostranih etiketa.

Čestitke dobitnicima čija je uloga u širenju vinske kulture u Srbiji od posebnog značaja.

nazad na vrh