14. BSV: Vina za sve ukuse

  • Objavljeno u Vesti
  • Bookmark and Share
14. BSV: Vina za sve ukuse

Četrnaesti Beogradski salon vina (BSV) zaokružiće na najlepši mogući način uzavrelu regionalnu ponudu, kako proizvoda tako i vinskih manifestacija. U samo nekoliko nedelja svoje ultimativne vinske trenutke imali su Ljubljana, Banjaluka, Sarajevo, Zagreb, Skopje, Osijek i evo - Beograd, gde se 08. i 09. decembra, na tradicionalnom mestu okupljanja u hotelu Hyatt, održava verovatno najmoćniji do sad Beogradski salon vina koji ove godine posebnu pažnju poklanja vinskom hitu - oranž vinima.

Susret vinara i vinoljubaca, profesionalaca i entuzijasta u ekskluzivnoj atmosferi uz 40 pratećih događaja, radionica, master class prezentacija i specijalnih degustacija za profesionalne kupce, otvoriće više od 650 različitih etiketa sa svih meridijana koje će biti nuđene pojedinačno ili kroz raznorazne vertikale i horizontale. Jednom rečju, gotovo sve ono najvrednije iz Srbije i regiona, pa delimično i sveta prema ocenama nekih najvažnijih međunarodnih takmičenja, naći će se na stolovima, u dekanterima, kiblama sa ledom.

I dok se glavni program sa 400 vina odvija tokom pomenuta dva dana od podneva do 20 časova u foajeu i Kristalnoj dvorani koja će ugostiti i gastro vedete, na Maloj sceni u sali Beograd - Budva dodatno će se degustirati još 100 etiketa. Ipak oni najiskusniji mogu doći 07. decembra kad se održavaju Wine Masters i Destillery Masters. Reč je o ekskluzivnim degustacijama i prodaji čuvenih svetskih pića, najboljih srpskih rakija, izuzetnih delikatesa, ali i vina koja se ne nalaze u redovnoj ponudi. Wine Masters privlači veliku pažnju jer nudi zbilja raritetne etikete, velike, arhivske boce, specijalne rezerve, anprimer vina, pa i ona najbolja sa ovogodišnjeg čuvenog ocenjivanja u Londonu, Decantera. Vaučer za ove vinske „bahanalije“ staje 3.000 dinara i mora se kupiti unapred a dostupno je ukupno 100 vaučera.

Inače, dnevna kotizacija za konzumiranje vina i hrane iz Glavnog programa iznosi 1.500 dinara a kaucija za čašu je 300 dinara.

Ovaj Salon za koji mnogi veruju da spada u „must to go“ evente, kako za posetioce, možda još više za vinare iz regiona, zatvoriće što se manifestacija tiče 2017. godinu. Godinu veoma neobičnu za vinare i vinogradare, načas katastrofalnu pa potom vrhunsku, i dokazaće zasigurno da je in vino veritas, jedino što je izvesno u vascelom vinskom svetu.

nazad na vrh

Srodni tekstovi