Festival sireva Balkana

  • Objavljeno u Info
  • Bookmark and Share
Festival sireva Balkana

Balkan Cheese Festival, izložba autohtonih sireva Balkana održava se 9. i 10. marta u prostoru Doma omladine Beograda, partnera ove manifestacije, a zemlja gost festivala je Slovenija.

Više od stotinu sireva iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Francuske, kao i retko dostupni sirevi sa područja Kosova i Metohije biće po želji upareni sa vrhunskim vinima i delikatesima, ali i poslasticama sa sirom.

Uz prezentaciju pravljenja mladog kačkavalja čuvene Mlekarske škole „Dr Obren Pejić“ iz Pirota, mogu se pratiti i predavanja i prezentacije „Sirac za Petrovdan - kako smo reinkarnirali srpski sir iz XIX veka“ u subotu u 12 časova, a od 14 „Carving: Umetnost rezbarenja sireva u duborezu“.

Radno vreme Balkan Cheese Festivala je od 10 do 20 časova u subotu i nedelju, ceremonija otvaranja je u subotu u 11 časova a cena dnevne ulaznice je 250 dinara što uključuje degustaciju sireva i delikatesa na svim štandovima izlagača. Svečana dodela nagrada za najbolje sireve po glasovima publike, najlepši štand i najlepši tanjir sireva održaće se u nedelju, u 19 časova.

nazad na vrh

Srodni tekstovi