Vino u carstvu sira

  • Objavljeno u Info
  • Bookmark and Share
Vino u carstvu sira

Tradicionalna izložba autohtonih sireva Balkana „Balkan Cheese Festival“ održava se 13. i 14. oktobra u prostoru Doma omladine Beograda. Posetioci će moći da probaju retke i neobične vrste stotina sireva iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Francuske i Hrvatske, ali i čuvene mlečne proizvode ovog tipa iz Holandije, zemlje gosta ove hedonističke manifestacije.

U jedinstvenoj atmosferi i predstavljanju raznih sireva od strane proizvođača iz regiona i Evrope biće održane i radionice „Holandska tradicija proizvodnja sireva na farmama“, „Istorijat sirarstva i vrste sireva Holandije”, te „Stara jela od sireva i mlečnih proizvoda kao deo nematerijalne kulturne baštine Srbije“, dok će svečana dodela nagrada za najbolje sireve po glasovima publike, najlepši štand i najlepši tanjir sireva biće održana u nedelju, 14. oktobra u 19 časova.

Kao poseban specijalitet će na ovom festivalu prvi put biti predstavljen kozji sir u irskom Guiness pivu, brojne poslastice i lokalni specijaliteti sa sirom, a domaći proizvođači vina upotpuniće jedinstveno uživanje. između ostaloga, ne treba propustiti ni prezentaciju pravljenja mladog kačkavalja čuvene Mlekarske škole „Dr Obren Pejić“ iz Pirota.
Radno vreme „Balkan Cheese Festivala“ je od 10 do 20 časova u subotu i nedelju dok je ceremonija otvaranja zakazana za subotu u 11 časova.

Cena jednodnevne ulaznice je 250 dinara što uključuje degustaciju sireva i delikatesa na svim štandovima izlagača). Ulaznice će biti dostupne na biletarnici Eventima u Domu omladine Beograda.

nazad na vrh

Srodni tekstovi