Završna konferencija Impuls Wine

  • Objavljeno u Info
  • Bookmark and Share
Završna konferencija Impuls Wine

Završnu konferenciju projekta „Jačanje konkurentnosti proizvođača vina iz Šumadije – Impuls Wine“,  podržanog od strane Vlade Švajcarske kroz program „Podrške ruralnom i regionalnom razvoju u Republici Srbiji“.

Značajne rezultate projekta koji se u poslednjih 18 meseci realizuje na teritoriji Šumadije predstavili su 27. marta u Skupštini grada Beograda vođa projektnog tima, direktor Agencije za regionalni ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja Nenad Popović, predsednik Udruženja vinara Šumadije Veselin Despotović, Aleksandar Bogićević, pomoćnik ministra u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Džon Galager, predstavnik programa.

0O3A0100

O temi „Vinski sektor kao turistički potencijal" govorila je dr Sanja Pavlović, profesor na Katedri za turizmologiju Geografskog fakulteta, dok je dr Nebojša Marković, profesor na Katedri za vinogradarstvo Instituta za hortikulturu Poljoprivrednog fakulteta u Zemunu pokušao da da odgovore na temu „Razvoj i brendiranje sektora na bazi autohtonih sorti".

Uz konstataciju da je do sad od strane Vlade Švajcarske i iz investicija primljeno preko pola miliona evra, Nenad Popović je obelodanio da domaće vinare iz IPARD fondova očekuje više od 150 miliona evra.

nazad na vrh

Srodni tekstovi