16. Beogradski salon vina

  • Objavljeno u Info
  • Bookmark and Share
16. Beogradski salon vina

Sto vinarija iz 12 zemalja predstaviće oko 650 etiketa na Beogradskom salonu vina (BSV) čije se šesnaesto izdanje održava u hotelu Hyatt Regency 6. i 7. decembra. Posetioce očekuje i bogat prateći program koji obuhvata 30 različitih radionica, ekskluzivnih degustacija i master klas predavanja.

Za one koji pretenduju na viši nivo, ekskluzivna degustacija 200 raritetnih vina 30 odabranih vinarija iz 10 zemalja pod nazivom Wine Masters 2019 biće održana 5. decembra, a uključuje specijalan gastronomski program Show Kitchen baziran na degustaciji delikatesa isključivo premijum kategorije.

 Kao i prethodnih godina, izložbeni deo prate brojne zanimljive radionice za koje je potrebno unapred kupiti ulaznice, a među njima su i vertikala Starog Zaveta koju će predstaviti vlasnik vinarije Janko Dragan Vasić Janko, kompletna Ergo linija Temeta, devet berbi kadarke u vinu Fantarzija vinarije Tonković, velika vina Burgenlanda, vina sa Santorinija, supertoskanci i još dosta toga, a s posebnim interesovanjem očekuje se masterklas na temu rizlinga koji će voditi Stjurat Pigot, jedan od vodećih svetskih stručnjaka za ovu sortu.

Kapije BSV su otvorene oba dana od podneva do 20 časova, a ulaznica je 1.500 RSD dnevno.

nazad na vrh

Srodni tekstovi