Best of Show i dve zlatne medalje za Lastar

  • Objavljeno u Vesti
  • Bookmark and Share
Best of Show i dve zlatne medalje za Lastar

Ovogodišnje 26. izdanje Mundus vini okupilo je blizu 300 vinskih stručnjaka iz 54 zemlje koji su ocenjivali 7.500 uzoraka vina iz celog sveta, a vinarija Lastar ostvarila je zapažene rezultate osvojivši čak dve zlatne medalje i priznanje Best of Show Serbia

Na jednom od svetski najvažnijih vinskih takmičenja, zlatom su se okitili Lastar Merlot Cabernet Franc 2017 i Sauvignon Viognier-Triangl 2017.  

Pored zlatnog odličja, jedinstvena kupaža na domaćem tržištu Lastar Sauvignon-Viognier Triangl osvojila je i prestižno priznanje Best of Show Serbia kao vino s najviše osvojenih bodova u konkurenciji srpskih vina na ovoj vinskoj manifestaciji.

Lastar Sauvignon-Viognier Triangl predstavlja kremasto, sveže i kompleksno vino u kom dominiraju arome vinogradarske breskve, kajsije, manga, kao i fino sjedinjene, blage arome hrasta. 

Merlot Mundus vini 2020 logotip

Merlot-Cabernet Franc pleni raskošnim mirisom u kojem dominiraju voćne arome poput kupine, crne ribizle, a prisutni su i mirisi šumskog tla, kedrovine i cimeta. Finalna kupaža ove dve sorte nastaje nakon godinu dana odležavanja u francuskom barijku, a nakon flaširanja vino odležava još godinu dana u boci.

Tim vinarije Lastar ponosan je na ove nagrade i nada se da će kvalitet njihovih vina i u budućnosti biti prepoznat kako u svetu tako i na domaćem tržištu.

nazad na vrh

Srodni tekstovi