Internet degustacija za Spurijera

  • Objavljeno u Info
  • Bookmark and Share
Internet degustacija za Spurijera

Na inicijativu poznatog vinara Mihe Isteniča, posavski vinari i ugostitelji i Centar za poduzetništvo i turizam Krško  (CPT Krško) organizovali su 18. juna na imanju Albiana (vinski podrum Žaren) u Nemškoj vasi kod Krškog u Sloveniji internet prezentaciju najboljih posavskih vina koje je komentisao svetski poznati britanski vinski kritičar Stiven Spurijer (Steven Spurrier).

Predstavljena su sledeća vina: Gourmet Rose 2016 Penina Istenič, Passion 2009 Penina Istenič, Sauvignon 2018 Albiana, Cuveé Extrême 2013 Keltis, Modra frankinja Luna 2016 Kobal i Pinot Noir2017 Lipey.

Steven Spurrier 06.20.3

Spurijer je u uvodu istakao da se danas sve više traže vina s oznakom terroir, napravljena sa strašću i pečatom porekla. Za sva degustirana vina imao je mnoštvo lepih reči, što je bilo lepo priznanje za vinare.

Prisutni u sali, među kojima je bilo i vinara i somelijera, takođe su iznosili svoje komentare na vina, a zajednički zaključak je bio da samo kvalitet i originalnost mogu doprineti većoj prodaji vina iz neke regije, ali da je to moguće uraditi samo uz pomoć države, lokalne zajednice i svih subjekata u proizvodnji, distribuciji i promociji vina.

Recimo još i to da je pored prisutnih ovu internet degustaciju preko Facebooka pratilo oko 2000 gledalaca.

nazad na vrh

Srodni tekstovi