Proslava novih Šapat etiketa

 • Objavljeno u Vesti
 • Bookmark and Share
Proslava novih Šapat etiketa

Velikom proslavom za prijatelje, saradnike i sve koji su uz Atelje vina Šapat od samog početka 2014. godine, označena je premijera potpuno novih etiketa ali i vina iz novih berbi koja sve više osvajaju domaće tržište i ljubitelje vina.

Prevrtljivo letnje vreme, vrelina a potom pravi potop neposredno pred dolazak prvih gostiju na vinogradarski breg iznad Novog Slankamena, nisu pomutili domaćine. Kompetnu postavku, artističku u vinogradu i onu za goste na terasi umalo olujni vetar nije odneo u Dunav i prema severu Srbije.

sapat etikete 33 result
Veče ispunjeno emocijama, MIodrag Kostić u krugu porodice i prijatelja

A onda se nebo otvorilo da pozdravi prave zvezde ove svečanosti, etikete i vina: Suma 2020, Rose Šapat 2020, 5 Charddonay 2018, laganu i sočnu crvenu kupažu kabernea, merloa i teroldega Magnus 2018, blend kabernea, merloa i pti verdoa Pi 2016 od koga je sve počelo, pa Caberent Sauvignon Reserve 2016, Merlot Reserve 2017, i naravno perjanicu amarone vino Akcent Reserve 2013.

sapat etikete 7 result

Velika novost je visoka pokretna krovna tenda iznad čitavog prostora terase. Štiti od sunca, kiše, a može i da se skine pri čemu ne ometa pogled na Dunav. U prvi sumrak dugi nizovi diskretnih žućkastih sijalica stvaraju čarobnu atmosferu iznad garnitura za jelo i ispijanje vina dok se za neobične ali veoma primamljive za slikanje postavke u vinogradu potrudila Tijana Crnobrnja. Kristalni lusteri koji na fotkama bukvalno vise sa neba prelamali su zrake zalazećeg sunca, u bojama baš kao što je to činio izvanredni mirisni šardone u čašama.

sapat etikete 20 result
Kristal u vinogradu kao poseban začin, elegantna rešenja Tijane Crnobrnja

Suma je aromama muskata i šardonea opravdala ulogu savršenog aperitiva i pratioca startera i roštilja pečenog u kaminu na licu mesta, a tu su ulogu, kako je sunce zalazilo, uskoro preuzeli Magnus i Pi. Uz zvuke odličnog i nenametljivog benda koji se ovde uvek nekako pojavi, svako je našao svoje kombinacije aroma, nota i ukusa i neko malo intimno mesto za uživanje.

sapat etikete 34 result
Za pravi uspeh finese su bitne, Dušan Divac brend menadžer Šapata

Kožne garniture na travi, raznobojna diskretna osvetljenja, piknik postavke na jastucima u vinogradu u kome crvene ruže igraju sjajnu ulogu u selfie predstavi, te viseće ljuljaške u hladu borova i nepregledna ravnica ispred nas fantastična su pozornica za druženja svih generacija. I dok je elegantno uniformisano i užurbano ljubazno osoblje stizalo na sve strane da ugosti, vlasnik vinarije Miodrag Kostić našao je vremena da prijateljski proćaska sa svima.

sapat etikete 12 result

Ljubitelj dobrog vina i umetnosti, i sam slikar čiji je umetnički senzibilitet ugrađen u eksterijer i enterijer Ateljea vina Šapat, te raritetne vinarije i dragulja vinskog turizma Srbije, uneo je veliki deo sentimenta u dizajn novih etiketa koje su prema rečima brend menadžera Duška Divca rezultat rada čitavog tima Šapat sa Kostićem na čelu. Na etikete rađene u studiju Crveno se dosta dugo čekalo.

sapat etikete 28 result

- Dorađivanje finesa je oduzelo mnogo vremena. Radili smo danonoćno ali je ipak potrajalo više meseci da dođemo do finalizacije – objašnjava Divac. - Ideja nam je bila da stvorimo i vizuelne parove uz određena vina, pa su tako Pi i Suma par, ili recimo Cabernet, Merlot i barikirani Charddonay. Kad je o simbolici reč na etiketama je naravno uvek prepoznatljiv objekat, tačnije ceo kompleks i čitava priča Šapat. To vinoljupce posebno privlači što su nam do sad pokazale protekle godine i nakupljeno iskustvo. Danas je oluja pokušala za tren da nas zaustavi na stazi sve većih uspeha, ali evo tu su naši prijatelji i saradnici da im predstavimo nove etikete i da uživaju u njima zajedno sa nama koliko mi uživamo.   |

 

foto Ivana Čutura
nazad na vrh

Srodni tekstovi

Online prodavnica vino.rs

Pitajte somelijera

 • Ukoliko imate pitanja u vezi izbora vina ili ostalih artikala u online prodavnici Vino.rs nudimo vam stručnu pomoć naših somelijera. Pitanja možete postaviti pozivom na telefon 064 111 8279 ili slanjem na mail adresu i naslovite sa PITAJTE SOMELIJERA! Odgovor će te dobiti u roku od jednog radnog dana.

Preporuka

Veoma je važno da dobro pročitate Uslove kupovine” i imate ih u vidu prilikom ostvarivanja svojih porudžbina. Na ovaj način se od zloupotreba štite prava svih učesnika u procesu kupoprodaje te Vas molimo da prihvatite ove mere predostrožnosti kao obostranu zaštitu u procesu.

vino-rs logo beli
 • VINO.RS doo
 • Jurija Gagarina 57/1a
 • 11070 N. Beograd
 • PIB: 107512643
 • Matični broj: 20818476
 • Žiro-račun: 340-11007337-17
 • Mail [email protected]
 • Telefon: 064 111 8279

O nama