London International Wine Fair 2013

  • Objavljeno u Info
  • Bookmark and Share

London-BusJedna od najvećih i najznačajnijih svetskih izložba vina namenjena trgovcima i stručnjacima otvara svoja vrata 20. maja u Londonu pod nazivom Internacionalni vinski sajam LIWF (London International Wine Fair).

Posebnu čar ove godine donosi odabir i predstavljanje zvaničnih FIFA vina, koja će se piti na predstojećem Svetskom šampionatu u fudbalu 2014. godine u Brazilu i dve godine kasnije na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. Brojne brazilske vinarije, pod objedinjenim imenom Vinski tim Brazila, doneće vina od kojih će biti odabrano ono oficijelno, pa je to istovremeno prilika za upoznavanje sa vinskom ponudom koja je u ovoj južnoameričkoj državi u usponu.

iwf20131
Londonski sajam vina je inače otvoren za posetioce, ali svoje tajne namenjuje trgovcima koji dolaze da vide šta to ima novo u svetu vina, šta je to sa čime treba upoznati mušterije iz zemalja iz kojih dolaze. Samo uvoznika i izvoznika, nakupaca i prodavaca, koji navale da probaju najnovije berbe, prosečno bude oko 14.000 svake godine. Supermarketi, lanci restorana, vinoteke i vinodromi, ali i vinske redakcije, šalju svoje predstavnike da se B2B upoznaju sa proizvođačima vina ili opreme iz ove grane industrije.

O veličini ovog događaja najtransparentnije govore brojke: Preko 10.000 etiketa, konferencija, stotinak radionica, masterklas i klasične degustacije, seminari, berba 2010 iz ugla 50 vrhunskih Crus Chateauxa… I, da ne zaboravimo, godišnju krunu šampiona, specijalnu degustaciju pobednika sa najvećih ostrvskih vinskih nadmetanja: Decanter World Wine Awards, International Wine Challenge i International Wine & Spirit Competition.

Možda nekoga zanima koliko košta izlaganje na ovakvom sajmu?

Izdvojeni štand sa zidovima, strujom, tablama i svime što treba osim brendiranja staje 376 funti po kvadratnom metru, a čist, brisani prostor, 311 funti.

Pa, i nije tako skupo... Umeju organizatori u Srbiji i više da naplate!

nazad na vrh

Srodni tekstovi