Sjajna ideja: Brendiranje grada, ili

 • Objavljeno u Vesti
 • Bookmark and Share

Da li je vaš grad ljubičast?

degustacija-umag

Vina i sirevi Piemontea su poput vatrometa odabrani da obasjaju istorijski trenutak kad je lična promocija pojedinih firmi prerasla u zajedničku akciju koja bi trebala da donese boljitak jednom gradu, ali i čitavoj istarskoj regiji.

Tačno u 21 čas 26. jula 2010. godine prezentovan je koncept i vizuelno rešenje novog Umag branda.

Kao logičan nastavak dobrog raspoloženja i domaćinske atmosfere oko međunarodnog teniskog teniskog turnira, ali i bogatih večeri Istria Gourmet & Jazz Festivala, velika preduzeća Istraturist i Sol Melia prateći ideju da "turistički proizvod nije samo smeštaj", odlučili su da korporativne oznake  "bace" u drugi plan i ubuduće nastupaju pod brandom - Destinacija Umag. Istra je podeljena u sedam klastera, a ovo je prvi veliki projekat klastera Umag. Novi brand se od sad vizuelno prepoznaje u četiri boje: destinacija aktivnosti, zabave i sporta (narandžasta boja), prirodnih lepota, kampova i aktivnosti za opuštanje kao što je šetnja (zelena boja), destinacija gourmeta i vina (ljubičasta boja) te čistog mora, plaža, nautike, wellnessa i visoko kvalitetnog smeštaja (plava boja). Uz objavu novog marketinškog slogana “U svim bojama Istre”, naglašeno je kako se prilikom osmišljavanja novoga branda, vodilo računa da on predstavlja turističku destinaciju severozapadne Istre - Umaga, Novigrada, Buja i Brtonigle. Ove večeri umesto tačke na "i", i kao garancija potpisa na ugovoru služeni su samo neki od vrhunskih atributa novog branda, ali i oni iz neposrednog "komšiluka" pa su okupljeni uživali u čarima vina iz podruma Terre de vino, kantine u Barolu uz koje se degustirao tvrdi kravlji sir Bra DOP, koji je odležao šest meseci. Uz njega se savršeno stopilo vino Barbera d'Asti DOC Superiore "La Luna e i Falo" 2007, dok je ovčji sir Murazzano DOP pasovao uz vino Barolo DOCG "Essenze" Riserva 2000. Na kraju je sve krunisano sirom Blu s aromatičnim biljem iz pokrajine Langa, uz koji se točilo vino Piemonte DOC Moscato Passito.

nazad na vrh

Online prodavnica vino.rs

Pitajte somelijera

 • Ukoliko imate pitanja u vezi izbora vina ili ostalih artikala u online prodavnici Vino.rs nudimo vam stručnu pomoć naših somelijera. Pitanja možete postaviti pozivom na telefon 064 111 8279 ili slanjem na mail adresu i naslovite sa PITAJTE SOMELIJERA! Odgovor će te dobiti u roku od jednog radnog dana.

Preporuka

Veoma je važno da dobro pročitate Uslove kupovine” i imate ih u vidu prilikom ostvarivanja svojih porudžbina. Na ovaj način se od zloupotreba štite prava svih učesnika u procesu kupoprodaje te Vas molimo da prihvatite ove mere predostrožnosti kao obostranu zaštitu u procesu.

vino-rs logo beli
 • VINO.RS doo
 • Jurija Gagarina 57/1a
 • 11070 N. Beograd
 • PIB: 107512643
 • Matični broj: 20818476
 • Žiro-račun: 340-11007337-17
 • Mail [email protected]
 • Telefon: 064 111 8279

O nama