Uspeh Tikveša u Londonu i Francuskoj

 • Objavljeno u Vesti
 • Bookmark and Share

tikves-02Vina iz makedonske vinarije Tikveš upravo su dobila novu potvrdu kvaliteta, osvojivši čak 22 nagrade i priznanja na International Wine Challenge 2013 i Decanter World Wine Awards 2013 u Londonu, te srebro za Roze Classic na takmičenju rozea Le Mondial du Rosé.

Posle veoma uspešne 2012. godine, kompanija Tikveš iz Makedonije nastavlja sa uspesima na međunarodnom planu.

Tikves_vina_Bela_Voda_Na jubilarnom 30. međunarodnom vinskom takmičenju IWC - International Wine Challenge 2013, vina iz Tikveša su u konkurenciji visokokvalitetnih sorti i različitih vina iz celog sveta osvojila po četiri srebrne i bronzane medalje, a tri vina su pohvaljena za kvalitet. Istovremeno, na takmičenju Decanter World Wine Awards 2013, za koji je prijavljeno više od 14.000 vina iz 57 zemalja, vina iz Tikveša su osvojila jednu srebrnu i tri bronzane medalje, dok je sedam vina dobilo pohvalu za kvalitet.

- Zadovoljan sam što smo uspeli, ne samo da ponovimo, već i nadmašimo uspeh od prošle godine koji su postigla naša vina na dva najveća svetska vinska takmičenja. Ove nagrade još jednom potvrđuju strategiju Tikveša i rad na stvaranju autentičnih, visokokvalitetnih vina iz Makedonije – izjavio je tim povodom Igor Ilievski, generalni direktor kompanije.

Igor-Ilievski-tikves

Igor Ilievski,
generalni menadžer kompanije Tikveš

 

Srebrnom medaljom su se okitila vina Bela Voda i Barovo iz prošlogodišnje berbe, te Muskat Otonel Special Selection, Rkaciteli Special Selection, Sauvignon Blanc Special Selection, sva iz berbe 2012.

Bela i crvena vina Bela Voda i Barovo osvoila su bronzane medalje, kao i vina Alexandria Cuvee 2012 i crveno vino T’ga za jug 2011.

Istovremeno, žiri na oba takmičenja visoko je ocenio i posebno istakao kvalitet čak 11 Tikvešovih vina, među kojima su Alexandria Cuvee i Vranec Special Selection iz berbe 2011 i Temjanika Special Selection iz prošlogodišnje berbe. tikves-01

Na ovaj uspeh nadovezala se i srebrna medalja na izuzetno prestižnom međunarodnom festivalu rozea Le Mondial du Rosé, koje se po deseti put održalo u Francuskoj. U konkurenciji blizu 1.000 rozea iz 28 država, žiri sastavljen od čak 65 predstavnika iz 18 zemalja dodelio je srebrnu medalju za Tikveš Roze Classic iz berbe 2012!

tikves-03Iz Tikveša su ovim povodom podsetili da se oko 20 odsto ukupne proizvedene količine Roze Classica plasira na domaće tržište, dok je preostalih 80 odsto namenjeno izvozu, te je u 2012. godini prodato čak 227.500 boca ovog vina!

Konačno, generalni direktor Tikveša Ilievski prokomentarisao je i ovaj uspeh kao potvrdu strateškog opredeljenja kompanije u „usavršavanju vina i praćenju trendova kao osnovnom cilju", ali i kao dokaz da „ako želimo da ispunimo naše ciljeve, moramo da se takmičimo svaki dan!" 

 

nazad na vrh

Online prodavnica vino.rs

Pitajte somelijera

 • Ukoliko imate pitanja u vezi izbora vina ili ostalih artikala u online prodavnici Vino.rs nudimo vam stručnu pomoć naših somelijera. Pitanja možete postaviti pozivom na telefon 064 111 8279 ili slanjem na mail adresu i naslovite sa PITAJTE SOMELIJERA! Odgovor će te dobiti u roku od jednog radnog dana.

Preporuka

Veoma je važno da dobro pročitate Uslove kupovine” i imate ih u vidu prilikom ostvarivanja svojih porudžbina. Na ovaj način se od zloupotreba štite prava svih učesnika u procesu kupoprodaje te Vas molimo da prihvatite ove mere predostrožnosti kao obostranu zaštitu u procesu.

vino-rs logo beli
 • VINO.RS doo
 • Jurija Gagarina 57/1a
 • 11070 N. Beograd
 • PIB: 107512643
 • Matični broj: 20818476
 • Žiro-račun: 340-11007337-17
 • Mail [email protected]
 • Telefon: 064 111 8279

O nama