Kako to Slovenci rade

 • Objavljeno u Info
 • Bookmark and Share

wineist box fbNačin da u praksi ubrzano unapredite svoje poznavanje drugih vinskih regiona, ali i da se poigrate, sve to nudi originalni vid vinske ponude na slovenačkom sajtu Wineist.com

U neprestanoj borbi, kako za širenjem tržišta tako i vinske kulture, momci su se u Sloveniji mudro dosetili i nude minijaturne degustacije koje dolaze na kućni prag. Po sistemu mesečne pretplate, i pod sloganom „mali po veličini ali veliki po vinima”, Wineist nude viziju novog vinskog čoveka kome ništa daleko nije i (vinski) strano.

wineist-11 2927

Priča je veoma jednostavna: svakog meseca vinski profesionalci širom sveta biraju po šest različitih premium etiketa od isto toliko proizvođača iz različitih zemalja. Ukoliko se učlanite, ta se vina u mini bočicama (0,5 dcl), ali luksuznom pakovanju i sa uključenom „ličnom kartom” koja objašnjava sve o njima, svakog meseca došetaju do vašeg praga. Krajnja zamisao je da se nakon degustacije, vina koja vam se naročito dopadnu mogu naručiti i u originalnom pakovanju (0.75 lit). Mesečna Wineist članarina se kreće od 13,99 pa do 16,99 evra sa uračunatom isporukom i u zavisnosti na koji period se pretplaćujete. Polugodišnja pretplata je naravno jeftinija. Inače, ovakve pakete možete slati i kao poklon gde su takođe predviđeni popusti ukoliko poklone šaljete tokom čitave godine.

wineist bottles fb

Wineist zasad sarađuje sa vinarijama u Portugalu, Francuskoj, Agrentini, Sloveniji, Hrvatskoj, Nemačkoj, Čileu, Italiji, Južnoafričkoj republici, Hrvatskoj, Sloveniji, a sad se čini da i srpski vinari lagano ulaze u igru. 

Šta je to Vinizam?

U nekoj vrsti manifesta, Vinist (Wineist) je označen kao čovek koji voli vino, kulturu i priče koje stoje iza njega. Vinist je član pokreta Vinizam (Wineism), koji predstavlja novu eru pristupa vinu, gde Vinist ne samo da pije vino, već otkriva boje, mirise voća i cveća u njemu i uživa u istom bez predrasuda. 

Peter Bruner, čovek na čelu ovog malog tima koji čine dva osnivača i još pet osoba, tvrdi da nakon pola godine postojanja, grupa istomišljenika Wineist sad okuplja nekih 200 klijenata širom sveta, od čega je 40% iz SAD, a nedeljni rast članstva je oko 5%. Naravno, ukusi su različiti kao i interesovanja, pa Wineist ne nudi random, iliti nasumični odabir ponuđenih vina. U kompaniji tvrde da poseduju tim stručnjaka koji otkriva posebno zanimljive etikete iz različitih regiona.

nazad na vrh

Online prodavnica vino.rs

Pitajte somelijera

 • Ukoliko imate pitanja u vezi izbora vina ili ostalih artikala u online prodavnici Vino.rs nudimo vam stručnu pomoć naših somelijera. Pitanja možete postaviti pozivom na telefon 064 111 8279 ili slanjem na mail adresu i naslovite sa PITAJTE SOMELIJERA! Odgovor će te dobiti u roku od jednog radnog dana.

Preporuka

Veoma je važno da dobro pročitate Uslove kupovine” i imate ih u vidu prilikom ostvarivanja svojih porudžbina. Na ovaj način se od zloupotreba štite prava svih učesnika u procesu kupoprodaje te Vas molimo da prihvatite ove mere predostrožnosti kao obostranu zaštitu u procesu.

vino-rs logo beli
 • VINO.RS doo
 • Jurija Gagarina 57/1a
 • 11070 N. Beograd
 • PIB: 107512643
 • Matični broj: 20818476
 • Žiro-račun: 340-11007337-17
 • Mail [email protected]
 • Telefon: 064 111 8279

O nama