Agrolaguna No.1 vinarija u Hrvatskoj

  • Objavljeno u Info
  • Bookmark and Share

Festigia-2-1Na gala večeri, velikom finalu vinskog takmičenja International Wine Challenge u Beču, Agrolaguna je proglašena najboljim hrvatskim proizvođačem vina u 2014. godini.

Nakon što je Vina Laguna oduševila žiri u Beču na AWC Vienna, jednom od najvećih i najcenjenijih svetskih ocenjivanja vina, 26 oktobra je u Gradskoj većnici prestonice Austrije, Agrolaguna primila još jedno izvanredno priznanje, nagradu za najboljeg hrvatskog proizvođača vina za 2014. godinu.  

Na pomenutom nadmetanju, između više od 12 hiljada uzoraka iz 40 zemalja sveta, crvena Vina Laguna okitila su se sa čak osam medalja. Zlato su ponela Vina Laguna Festigia Castello 2011 i Vina Laguna Festigia Cabernet Sauvignon 2011, dok su srebrne medalje osvojila Vina Laguna Festigia Malvazija Akacija 2012, Vina Laguna Croatina Rosé 2013, Vina Laguna Terra Rossa 2012, Vina Laguna Festigia Castello 2012, Vina Laguna Festigia Merlot 2010 i Vina Laguna Muškat ruža 2013.

Ove su nagrade inače samo nastavak sjajnih rezultata koje Vina Laguna postiže na brojnim domaćim i svetskim ocenjivanjima vina, ali i dokaz da istarsko podneblje, uz malvazije koje su već osvojile vinske poznavaoce i kritičare širom sveta, daje i vrhunska vina sorti cabernet sauvignon, merlot, syrah i teran.

nazad na vrh

Srodni tekstovi