Festival vina u Pančevu

  • Objavljeno u Info
  • Bookmark and Share

orfelin Festival vina u Pančevu, drugi po redu, održan je 16. maja u Domu vojske pod pokroviteljstvom Udruženja vinara, vinogradara i ljubitelja vina Orfelin. Ovo udruženje čini oko 50 članova, a ocene sa ove manifestacije važe se kod registracije vinarija. U žiriju su bili dr. Aleksandar Petrović, ujedno i predsednik komisije, dr. Vladimir Puškaš, dipl. ing. Đurđa Katić i dipl. ing. Maja Popović. Ukupno je ocenjeno preko 90 etiketa u četiri kategorije, a zanimljvo je da se u crvenoj kategoriji pri vrhu nalazi nekoliko vina sorte širaz.

Crvena vina: Od 42 ocenjena vina najbolji je Kaberne merlo Radeta Komazeca sa 18,53/20 poena. Slede Kaberne merlo Matić Petra i Kaberne sovinjon Vinarije Bogunović.

Bela vina: Od 19 vina prvi je Sovinjon blan vinarije Bogunović sa 18,70/20 poena, a drugo mesto dele Sovinjon blan Astra ITB (Pusula) i Zeleni silvanac Dolić-Kraljević.

Roze vina: od 12 kandidata najbolje je Pusula roze vino sa 17,95/20 poena. Slede Roze Radeta Komazeca i Roze Ivaniš Aleksandra.

Desertna vina: Od devet kandidata najbolje je Kupinovo vino Šmit Lajoša sa 17,60/20 poena, ispred Vina od maline Pejčić Lazara i Bermeta Ivaniš Aleksandra.

nazad na vrh

Srodni tekstovi