Vinski festival Obrenovac

 • Objavljeno u Vesti
 • Bookmark and Share
Vinski festival Obrenovac

U svečanoj sali Sokolskog doma u Obrenovcu, održaće se 4. februara prvi Vinski festival Obrenovac. U gradu u kome je održan niz rakijskih festivala i gde je ponuda vina dosta oskudna, te se svodi na etikete velikih vinskih sistema po samoposlugama, učešće više od dvadesetpet mahom manjih domaćih vinarija biće pravi spektakl za lokalne ljubitelje vinske kulture.

Obrenovac u poslednje vreme figurira uglavnom kao crna tačka u srpskim medijima, počevši od katastrofalne poplave pa preko brojnih lokalnih problema, što je jednog mladog čoveka bukvalno nateralo da inicira festival ove vrste. Mihailo Dimitrijević (27), geodeta po obrazovanju, kaže da voli vino i da se u njega zaljubio pre par godina na jednom od beogradskih Wine Jam događanja. Zato se i oko organizacije obratio Vladanu Stanojloviću Kiki, koji je pokrenuo taj festival, tako da je i događaj u Obrenovcu realizovan uz kreativnu podršku ekipe oko Wine Jam festivala.

Mihailo napominje i da je imao sreće da Opština pokaže razumevanje za Vinski festival, kao i dosta veliki broj preduzetnika, a ambijent potpuno obnovljenog Sokolskog doma oduševiće svakoga ko u Obrenovac dođe da nazdravi sa domaćinima.
- Grad je veoma živ, ima dosta omladine koja želi da izlazi, zabavlja se i verujem da će rado prigrliti ovaj vinski festival – kaže Vladan Stanojlović Kika i otkriva da će pomoći i drugim manjim mestima u Srbiji da organizuju svoje vinske festivale.

vino obrenovac sneg

U Obrenovcu se očekuje skoro otvaranje vinoteke u jednom od hotela koji još nije otvorio vrata, a i brojni ugostitelji se zanimaju da obogate vinske karte, pa je čini se pravi momenat za vinski festival.
Manifestacija počinje u 15 i traje do 21 čas, ulaznica staje 200 dinara, a među učesnicima su članovi Udruženja vinara Beograd, (http://vinarijebeograda.rs/ ) sa krajnje zanimljivim vinima, zatim vinarije Budimir, Mačkov podrum, Antić iz Orahovca, župska vinarija Rašković, vina Toma Zdravković, vinarija Todor, Živković, Čaša vina i priča, Todorović, Izba Jovanović, Pruna ...

Konačno, recimo i to da će na festivalu biti zastupljeni i pojedini proizvođači rakije i gastronomskih specijaliteta.

nazad na vrh

Srodni tekstovi

Online prodavnica vino.rs

Pitajte somelijera

 • Ukoliko imate pitanja u vezi izbora vina ili ostalih artikala u online prodavnici Vino.rs nudimo vam stručnu pomoć naših somelijera. Pitanja možete postaviti pozivom na telefon 064 111 8279 ili slanjem na mail adresu i naslovite sa PITAJTE SOMELIJERA! Odgovor će te dobiti u roku od jednog radnog dana.

Preporuka

Veoma je važno da dobro pročitate Uslove kupovine” i imate ih u vidu prilikom ostvarivanja svojih porudžbina. Na ovaj način se od zloupotreba štite prava svih učesnika u procesu kupoprodaje te Vas molimo da prihvatite ove mere predostrožnosti kao obostranu zaštitu u procesu.

vino-rs logo beli
 • VINO.RS doo
 • Jurija Gagarina 57/1a
 • 11070 N. Beograd
 • PIB: 107512643
 • Matični broj: 20818476
 • Žiro-račun: 340-11007337-17
 • Mail [email protected]
 • Telefon: 064 111 8279

O nama