Hrvatska upoznala Matalja

 • Objavljeno u Vesti
 • Bookmark and Share
Hrvatska upoznala Matalja

Vinarija Matalj dobila je poziv za Vinart Grand Tasting degustaciju vina koja se 25. i 26. februara održala u prostoru umetničke dvorane Lauba u Zagrebu, gde se vino podrazumeva pod pojmom „umetnost“. I iskoristila pozivnicu.

Među ukupno 20 proizvođača izvan Hrvastke koji su dobili poziv za ovu manifestaciju, uz Matalja su tu još bile samo vinarije Zvonko Bogdan i Tonković iz Srbije.

matalj vinarto

- Lauba je predivan prostor, idealan za vinske manifestacije. Velika dvorana, visoki plafoni, organizacija besprekorna – kaže Nikola Mladenović Matalj po povratku iz Zagreba i dodaje – Ovo je bio sajam kvaliteta, a ne salon opijanja, i to sa veoma velikim brojem profesionalnih kupaca.

Poznati srspki vinar kaže da su vina iz njegove vinarije izuzetnu dobro primljena kao poseban i pomalo egzotičan gost u odnosu na druge prisutne vinarije. Drugim rečima, za Zagrepčane je region Negotinska krajina na istoku Srbije nešto u domenu Orijenta!

- Ovo posebno važi za naša crvena vina Kremen 2015, izrazito voćno, prožeto vanilom i hrastom i spremno za pijenje, i svakako Kremen Kamen 2013 kao perjanicu kuće, vino zbog kojeg su mnogi ciljano dolazili za naš štand, od običnih potrošača, do somelijera i ljudi iz profesije, i zatim nas bez izuzetka ispitivali zbog čega naših vina nema u Hrvatskoj!

matalj stand o

Matalj je u Zagreb poneo kompletan portfolio vinarije, svih šest etiketa. Uz crvena vina još šardone, sovinjon, roze ali i Crnu tamjaniku, za koju takođe kaže da je privukla dodatnu pažnju.

- Generalno posetioci su zadovoljni vinima, a sovinjon koji smo im ponudili, onako citrusan i drugačiji od njihovih, posebno im se dopao, pogotovo u odnosu cene i kvaliteta.

Pošto su vina vinarija Zvonko Bogdan i Tonković jedine etikete koje se iz Srbije već izvoze u Hrvatsku, da li ovaj poziv znači da je Matalj osigurao prisustvo na hrvatskoj vinskoj sceni i rafovima?

- Ne možemo to reći. Ima interesovanja kod tri uvoznika, napravljeni su kontakti sa nekoliko bitnijih distributera, u pregovorima smo, videćemo šta će se dešavati. Ali, definitivno je pozitivan odjek sa ovog susreta sa hrvatskim trgovcima, profesionalcima i ljubiteljima vina.

matalj zg

Recimo još i to da je ovogodišnji Grand Tasting, drugi po redu, uz 20 inostranih ugostio i 100 hrvatskih vinarija, te da je poseta bila veoma dobra uprkos tome što je ulaznica stajala oko 20 evra, od čega se pet moglo koristiti za kupovinu vina u, za ovu priliku oformljenoj, pop-up vinoteci ili za plaćanje taksija nakon posete manifestaciji. Kako vam drago.

nazad na vrh

Srodni tekstovi

Online prodavnica vino.rs

Pitajte somelijera

 • Ukoliko imate pitanja u vezi izbora vina ili ostalih artikala u online prodavnici Vino.rs nudimo vam stručnu pomoć naših somelijera. Pitanja možete postaviti pozivom na telefon 064 111 8279 ili slanjem na mail adresu i naslovite sa PITAJTE SOMELIJERA! Odgovor će te dobiti u roku od jednog radnog dana.

Preporuka

Veoma je važno da dobro pročitate Uslove kupovine” i imate ih u vidu prilikom ostvarivanja svojih porudžbina. Na ovaj način se od zloupotreba štite prava svih učesnika u procesu kupoprodaje te Vas molimo da prihvatite ove mere predostrožnosti kao obostranu zaštitu u procesu.

vino-rs logo beli
 • VINO.RS doo
 • Jurija Gagarina 57/1a
 • 11070 N. Beograd
 • PIB: 107512643
 • Matični broj: 20818476
 • Žiro-račun: 340-11007337-17
 • Mail [email protected]
 • Telefon: 064 111 8279

O nama