Dani makedonske tradicije u Beogradu

 • Objavljeno u Vesti
 • Bookmark and Share
Dani makedonske tradicije u Beogradu

Na svečanom otvaranju manifestacije „Dani makedonske tradicije“, 8. maja u beogradskom restoranu „Kovač“ okupio se popriličan broj ambasadora, poznatih ličnosti i ljudi iz sveta biznisa.

Stobi ekipaReprezentacija Stobija, od kojih su mnogi došli u Beograd na svega nekoliko sati, bili su oduševljeni reakcijom gostiju

Svi oni došli su tu kako bi uz vrhunska vina popularne vinarije Stobi, gastronomske specijalitete domaćih i makedonskih kuvara, predvođenih čuvenim šefom iz Skoplja Vlatkom Ognenovskim, uživali u tradicionalnim ukusima Makedonije i izvornoj narodnoj muzici u izvedbi grupe „Ljubojna“.

ana JordanovAna Jordanov, vlasnica vinarije Stobi preuzela je ulogu šramantnog domaćina

Bila je to spketakularna najava jedinstvenog hedonističkog putovanja kroz makedonsku tradiciju, koju će Beograđani moći da iskuse sve do 22. maja.

 u duhu tradicijeU duhu tradicije, Makedonski dani u beogradskom restoranu „Kovač“

Manefestaciju je zvanično otvorila Vera Jovanovska-Tipko, ambasador Republike Makedonije u Srbiji, naglasivši da ništa tako dobro ne oslikava duh ove zemlje kao njihova vina, hrana i muzika.

ambasadorka1U društvu amabasadora više zemalja, manifestaciju je otvorila ambasador Makedonije u Srbiji Vera Jovanovska-Tipko

Već prigodni etno ambijent restorana „Kovač“, dodatno je oplemenjen detaljima koje su „domaćini“ iz Makedonije doneli, pa su se paunovi, prepoznatljivi znak vinarije Stobi, „šetkali“ između čaša u kojima se ove večeri nalazio samo deo odabranih vrhunskih etiketa vinarije koja polako ali sigurno zauzima sve značajniju poziciju na tržištu Srbije i regiona.

BekvalacMeđu gostima su bili Nataša Bekvalac i Luka Lazukić

Tokom popodnevnog koktela za predstavnike medija, prezentovan je i 3D reljef Makedonije sačinjen od delikatesa, a kuvari su pred gostima izveli i specijalni performans stvaranja čuvenog Vlatkovog deserta od vina, nastalog po principu molekularne kuhinje. Za ovu priliku doneta je i čuvena lozova rakija „žolta“ iz privatne rezerve Stobija.

nazad na vrh

Srodni tekstovi

Online prodavnica vino.rs

Pitajte somelijera

 • Ukoliko imate pitanja u vezi izbora vina ili ostalih artikala u online prodavnici Vino.rs nudimo vam stručnu pomoć naših somelijera. Pitanja možete postaviti pozivom na telefon 064 111 8279 ili slanjem na mail adresu i naslovite sa PITAJTE SOMELIJERA! Odgovor će te dobiti u roku od jednog radnog dana.

Preporuka

Veoma je važno da dobro pročitate Uslove kupovine” i imate ih u vidu prilikom ostvarivanja svojih porudžbina. Na ovaj način se od zloupotreba štite prava svih učesnika u procesu kupoprodaje te Vas molimo da prihvatite ove mere predostrožnosti kao obostranu zaštitu u procesu.

vino-rs logo beli
 • VINO.RS doo
 • Jurija Gagarina 57/1a
 • 11070 N. Beograd
 • PIB: 107512643
 • Matični broj: 20818476
 • Žiro-račun: 340-11007337-17
 • Mail [email protected]
 • Telefon: 064 111 8279

O nama