4. Festival šumadijskih vina

  • Objavljeno u Vesti
  • Bookmark and Share
4. Festival šumadijskih vina

Topola će u subotu 10. juna od 17 časova biti domaćin 4. Festivalu šumadijskih vina. Kao i prethodnih godina, centralno mesto manifestacije je prostor ispred Kraljevske vinarije, gde će između ostalog premijerno biti predstavljena Šumadijska Ružica, zajedničko vino članova Udruženja vinara Šumadija, koje je i organizator ove popularne manifestacije.

Svečano otvaranje zakazano je za 17 časova, dok će ranije tokom dana biti održana izložba oldtajmera i njihov svečani defile ulicama, a za 15:30 časova zakazanao je otvaranje izložbe likovnih radova Nebojše Savovića. Naravno, gosti će sve vreme moći da uživaju u vinima i dobroj muzici, a s posebnim zanimanjem se očekuje master class koji će od 18 časova u prostorijama Kraljevske vinarije voditi Stefan Bade, profesor ekonomije, vinogradarstva i enologije iz Francuske i član Interco, agencija za međunarodnu kooperaciju regije Nova Akvitanija, inače najjače francuske i prve po prometu u Evropi poljoprivredne regije s administrativnim sedištem u Bordou.

Tokom boravka u Srbiji, delegacija ove regije obićiće i Poljoprivredni fakultet, Ministarstvo poljoprivrede Republike Srbije i nekoliko vinarija, a povodom susreta šumadijskih vinara i predstavnika Nove Akvitanije održaće se i prijem u rezidenciji ambasade Francuske u Beogradu. Tom prilikom biće najavljeno potpisivanje Sporazuma na nivou administrativnih regija o saradnji Interco Aquitaine i Regionalne agencije za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja REDASP. Cilj Sporazuma je zajednički razvoj i napredak obe navedene vinske regije uz razvoj vinskog turizma, tehnologije proizvodnje vina i stručnog obrazovanja.

Recimo i to da će u nedelju 11. septembra u okviru manifestacije Dan otvorenih vrata vinara Šumadije svi zainteresovani ljubitelji vina moći da obilaze lokalne vinarije.

nazad na vrh

Srodni tekstovi