Marina Cvetić u Crnoj Gori

 • Tekst  Ivana Doclea Boljević
 • Objavljeno u Vesti
 • Bookmark and Share
Marina Cvetić u Crnoj Gori

Vlasnica italijanske vinarije Masciarelli, Marina Cvetić boravila je krajem avgusta u Crnoj Gori kako bi promovisala svoja vina. Gosti budvanske prodavnice pića Solution store, u kojima se mogu naći gotovo sve etikete ove vinarije, imali su tako jedinstvenu priliku da u prisustvu vlasnice probaju vina Marina Cvetić Trebbiano, Marina Cvetić Chardonnay i Montepulciano d’ Abruzzo, kao i njenu omiljenu etiketu Villa Gema Rosso.

Marina Cvetic u Crnoj Gori

Nasmejana i ljupka, Marina Cvetić je rado govorila o svojim vinima, ali nije želela da komentariše konkurenciju, smatrajući da za svakog ko stvara i razvija svoju filozofiju ima dovoljno mesta na tržištu.

- Svako treba da ima svoju proizvodnu filozofiju, baš kao što svaki slikar ima u glavi kakvo delo želi da napravi. Svako naše vino je posebno i nastaje iz ljubavi, a naša posvećenost daje mu još veću vrednost. Uspeh u ovom poslu najviše zavisi od toga sa koliko profesionalnosti, truda i ljubavi pristupate vinu. U tom smislu za sebe mogu samo da kažem da sam radoholik i da je to ključ našeg uspeha – ističe ova svetski priznata vinarka.

A njenu vinsku filozofiju, kako kaže, ustanovio je suprug Đani osamdesetih godina prošlog veka, kada je imao viziju da od Abruca napravi poznatu vinsku destinaciju i izvorište užitka za ljubitelje autohtonih sorti. Tu ideju ova naturalizovana Italijanka poreklom iz Srbije i nakon smrti supruga 2008. godine brižljivo sledi, a u tome joj sada pomaže i troje dece.

Marina Cvetic promocija

Na pitanje da li pije vina iz našeg regiona i ima li favorite u ovom delu Evrope, odgovara da nije dovoljno upućena, ali da je raduje očigledan napredak koji primeti svaki put kada dođe ovde.

- Probala sam i ovaj put neka vina i jako sam zadovoljna. Ne bih htela da izdvajam nikoga, stvari se očigledno menjaju na bolje, ali razvoj i napredak traže vreme i ulaganja. Vinarima bih poručila: Samo napred!

Marina Cvetić:
Otkrivanje srodne duše

Inače, na tržištu Crne Gore vina Marina Cvetić prisutna su već 15 godina posredstvom firme Montecco. Prema rečima direktora ove kompanije Pedraga Pavličića, crnogorski ljubitelji vina, ako se izuzmu domaća vina i ona iz regiona, najviše interesovanja pokazuju baš za italijanska vina, posebno ona s etiketom Masciarelli.

- Vina Marina Cvetić piju se u svim svetskim metropolama, pa ih je i naše tržište jako dobro prihvatilo. Razlog za to je što u nima prepoznaju deo ukusa koji nalaze i kod lokalnih vina – kaže Pavličić.

Foto: Sergej Zabjako

nazad na vrh

Online prodavnica vino.rs

Pitajte somelijera

 • Ukoliko imate pitanja u vezi izbora vina ili ostalih artikala u online prodavnici Vino.rs nudimo vam stručnu pomoć naših somelijera. Pitanja možete postaviti pozivom na telefon 064 111 8279 ili slanjem na mail adresu i naslovite sa PITAJTE SOMELIJERA! Odgovor će te dobiti u roku od jednog radnog dana.

Preporuka

Veoma je važno da dobro pročitate Uslove kupovine” i imate ih u vidu prilikom ostvarivanja svojih porudžbina. Na ovaj način se od zloupotreba štite prava svih učesnika u procesu kupoprodaje te Vas molimo da prihvatite ove mere predostrožnosti kao obostranu zaštitu u procesu.

vino-rs logo beli
 • VINO.RS doo
 • Jurija Gagarina 57/1a
 • 11070 N. Beograd
 • PIB: 107512643
 • Matični broj: 20818476
 • Žiro-račun: 340-11007337-17
 • Mail [email protected]
 • Telefon: 064 111 8279

O nama