Salon vina Kragujevac

 • Objavljeno u Vesti
 • Bookmark and Share
Salon vina Kragujevac

Hotel Kragujevac u srcu Šumadije otvoriće širom vrata 24. marta od 12 do 20 časova da primi ljubitelje vina na  četvrtom Salonu vinaKragujevac, manifestaciji koja iz godine u godinu privlači sve više posetilaca i izlagača.

Organizator je i ovog puta Vinski viteški red Šumadije, visoko pozicioniran u oblasti promocije vinarstva i vinske kulture u Srbiji i šire, a s obzirom na broj vinarija koje su želele da se prijave i nakon isteka roka, reklo bi se da nema bojazni za budućnost ove manifestacije, jedne od sada već zaista mnoštva sličnih u Srbiji.

vitezoviSalon vina u Kragujevcu već četiri godine uspešno organizuje Vinski viteški red Šumadije

Glavni cilj organizatora je da Kragujevačkoj i široj javnosti predstavi inspirativna dešavanja na domaćoj i regionlanoj vinskoj sceni u protekloj godini, s posebnim osvrtom na vina Šumadije, bez sumnje najdinamičnije srpske vinske regije.

Prema poslednjim informacijama prijavljeno je učešće čak 59 vinarija iz Srbije i regiona jugoistočne Evrope, s ukupno preko 300 etiketa. Domaću „reprezentaciju“ u Kragujevcu čine Despotika, Erdevik, Virtus, Vinarija Zvonko Bogdan, Temet, Cilić, Aleksić, Ivanović, Podrum Radovanović i mnoge druge, dok su u gostujućem timu među najistaknutijama Chateau Kamnik, Plantaže, Bovin, Brzanov, Tikveš, Kraljica Marija Demir Kapija, Dalvina...

ove godineOve godine najavljeno je učešće čak 59 vinarija

Uz gastronomsku (pozadinsku) podršku, tradicionalno je pripremljen i bogat program radionica. Za 13 časova zakazano je predstavljanje srpskih penušavih vina, radionicu će voditi somelijer Vuk Vuletić, a u čašama će biti penušavci The Deurić, Mesečina Janko, Penušavo Kovačević, Ergo Temet, Biser Aleksić, Trijumf Noir Aleksandrović i Gala Galot. Od 15 časova slede „Velike srpske crvene kupaže“, medijator je Miša Cilić, a pojedina vina će predstavljati sami vinari. Najavljena su vina Stari Zavet Janko, Aurelius S Kovačević, Credo Virtus, Icon Campana Rubimus Zvonko Bogdan, Regent Aleksandrović, Franc Cabernet Sauvignon Radovanović, Dobra Godina emet (ili Ergo Crveni Tenet) i Onyx Cilić. Dva sata kasnije organsku proizvodnju Srbije otkrivaju somelijeri Đurđa Katić i Nemanja Papić, sa vinima vinarija Imperator i Plavinci.

Banner 2018 1920x742px 72dpi 

Konačno, nakon zatvaranja Salona sledi svečana večera uz nastup Milenijum Benda, a tokom čitavog dana za muzički program zadužen je DJ Alexa.

Recimo i to da ulaznica na Salon vina Kragujevac 2018 staje 500 dinara, te da se čaše iznajmljuju za 300 rsd. Podršku organizaciji dali su Udruženje Somelijera Srbije SERSA, Asocijacija Somelijera Šumadije - ASŠ, Wine Expert Kragujevac i brojni donatori i sponzori.

nazad na vrh

Online prodavnica vino.rs

Pitajte somelijera

 • Ukoliko imate pitanja u vezi izbora vina ili ostalih artikala u online prodavnici Vino.rs nudimo vam stručnu pomoć naših somelijera. Pitanja možete postaviti pozivom na telefon 064 111 8279 ili slanjem na mail adresu i naslovite sa PITAJTE SOMELIJERA! Odgovor će te dobiti u roku od jednog radnog dana.

Preporuka

Veoma je važno da dobro pročitate Uslove kupovine” i imate ih u vidu prilikom ostvarivanja svojih porudžbina. Na ovaj način se od zloupotreba štite prava svih učesnika u procesu kupoprodaje te Vas molimo da prihvatite ove mere predostrožnosti kao obostranu zaštitu u procesu.

vino-rs logo beli
 • VINO.RS doo
 • Jurija Gagarina 57/1a
 • 11070 N. Beograd
 • PIB: 107512643
 • Matični broj: 20818476
 • Žiro-račun: 340-11007337-17
 • Mail [email protected]
 • Telefon: 064 111 8279

O nama