Vinski Park, vinski dragulj Sremske Mitrovice

  • Objavljeno u Info
  • Bookmark and Share
Vinski Park, vinski dragulj Sremske Mitrovice

U Sremskoj Mitrovici se u  subotu 13. jula, od 18 časova do ponoći održava Vinski Park, druženje ljubitelja vina u centralnom gradskom parku sa oko 60 vinskih izlagača.

Treće po redu izdanje manifestacije koja je u kratkom vremenskom roku oduševila sve posetioce ali i izlagače, i prema nekim procenama beleži najveću posetu u konkurenciji sličnih izložbi vina u Srbiji, ove godine ima gosta jer će Portugalija predstaviti svoja vina, muziku i hranu. Tako će događaj svečano otvoriti ambasadorka republike Portugal u Beogradu, Viržinija Pina, dok će se za zabavu pobrinuti klasični kvartet Maestre, Aleksandar Dujin Orchestra i DJ Jazzysad iz Subotice.

Gastro podršku vinarima pruža dvadesetak izlagača sremačkih delikatesa, a uz njih i kraft pivara Sindikat. Vinski Park organizuje TO grada Sremska Mitrovica, uz sponzore Miele, Corp i Rosa, a cilj manifestacije je približavanje vinske kulture mlađoj populaciji, gde uz neformalnu atmosferu mogu da se probaju najbolja vina Srbije i Portugala.

Što se izlagača tiče, veliki broj vojvođanskih vinara obogaćen je domaćim „gostima“ poput vinarija Temet, Despotika, Matalj, Cilić, Budimir, dok iz Makedonije stižu Bovin i Dalvina, iz Hrvatske Feravino, Deklić, Buhač, a iz Slovenije Sanctum.

Marketinška kampanja Vinskog Parka odvijala se u Novom Sadu, Beogradu, Šapcu, Bijeljini, Osijeku, Vukovaru, Rumi i Šidu pa se očekuje veliki broj posetilaca iz susednih zemalja.

nazad na vrh