Festival grožđa u Virpazaru

  • Objavljeno u Info
  • Bookmark and Share
Festival grožđa u Virpazaru

Festival grožđa“ koji za cilj ima promociju vina, grožđa, vinograda i vinogradara, održaće se 6. septembra u Virpazaru uz hitove Marinka Rokvića i nastupe drugih muzičara. Za ovaj praznik grožđa i vina, organizator manifestacije TO Bar napominje da predstavlja obnavljanje starog običaja gaženja grožđa.

Manifestaciju koja počinje od 17 časova otvara kamerni hor „Antivari Musica“ koji će prezentovati crnogorske izvorne pesme, dok posle toga nastupa poznata barska etno grupa „Zora“. Istovremeno, na brojnim štandovima će svoja vina predstaviti gazdinstva iz crmničkog kraja, poznata po tradicionalnom umeću vinarenja. Posetioci mogu da kupe razne domaće proizvode i suvenire, a posebno zanimljiv deo programa je svakako tradicionalno „gaženje“ grožđa, u kome svi zainteresovanu mogu da učestvuju. Za ovu priliku TO Bar obezbedila je besplatno grožđe za degustaciju, a zvezda manifestacije će biti popularni pevač narodne muzike Marinko Rokvić.

Organizator manifestacije je TO Bar pod pokroviteljstvom Opštine Bar, a u saradnji sa MZ Crmnica, vinarima, vinogradarima i lokalnom privredom.

Foto: ivana Čutura

nazad na vrh