Izba Jovanović odnegovala srpski Masseto

  • Objavljeno u Vesti
Izba Jovanović odnegovala srpski Masseto

Na nedavno održanom ocenjivanju vina u organizaciji nacionalnog Saveza vinara i vinogradara Srbije, merlo vinarije Izba Jovanović iz berbe 2017 proglašen je za drugo najbolje vino u kategoriji crvenih vina od internacionalnih sorti.

O vinu Merlot 2017 smo već pisali sa pretpremijere održane novembra meseca u novobeogradskoj „Srpskoj kući vina“. Tada smo najavili da iz te berbe Izba Jovanović još nije ponudila ono najbolje što ima, a to je probirna berba koja bi na tržište trebalo da izađe u ograničenim količinama na jesen pod novom etiketom Žetva 2017.

novo 8398
U vinariji Izba Jovanović su duboko uvereni da je Vele Polje najbolji teroar za merlo u Srbiji

U pitanju je vino koje će više od svih drugih do sada pokazati zašto u Izbi Jovanović veruju da je njihovo Vele Polje jedan od najboljih teroara u Srbiji za merlo, te da posvećenost bračnog para Andriane i Ivana Jovanovića samo jednoj sorti iz berbe u berbu donosi sve bolje rezultate.

Uostalom, ovaj novi merlo Žetva 2017 već sada ponosno najavljuju kao „srpski Masseto“, ne krijući da su im vina slavne italijanske vinarije jedan od glavnih uzora.

nazad na vrh