Festival pino noara Modri Les Noirs

  • Objavljeno u Info
  • Bookmark and Share
Festival pino noara Modri Les Noirs

Jedini regionalni festival vina od pino noara, Modri Les Noirs održaće se 15. i 16. oktobra u bajkovitom ambijentu hotela Kendov Dvorec u Idriji, a predstaviće stotinak vina od ove sorte, inače izuzetno cenjenih u svetu.

Modri Les Noirs od 2018. godine okuplja najbolje i najprepoznatljivije slovenačke proizvođače pino noara uz nekoliko gostujućih vinara iz regiona i sveta. To je festival koji je sa više izuzetno kvalitetnih radionica prerastao u malo svetilište ljubitelja crnog pinoa ili crnog burgundca iz čitavog regiona.

Otvarajuća
U okviru festivala Modri Les Noirs održavaju se i masterclass radionice posvećene pino noaru

- Mnogi vinari gledaju na pino noar kao veoma zahtevnu sortu, smatraju je problematičnom, teškom za rad, ali za mene je ona najlepši izazov koji omogućuje vrhunsku kreativnost – kaže Matjaž Lemut, vlasnik vinarije Tilia Estate i međunarodno priznati stručnjak u oblasti vinogradarstva i vinarstva koji je i pokrenuo ovaj festival.

Modri Les Noir 2022 predstaviće pinoe iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Mađarske i Italije, dok će na radionicama i predavanjima biti dostupan poseban izbor francuskih pinoa.

Više inoformacija potražite na tiliaestate.si

nazad na vrh

Srodni tekstovi