Penušavo veče na Vračaru

  • Objavljeno u Info
  • Bookmark and Share

invino-01Baš na Dan zaljubljenih u beogradskom vine baru In Vino održana je promocija šampanjca vinarije Istenič. Penušava vina su zagolicala pažnju mnogih ljubitelja, koji su uz voće i poslastice sa užitkom degustirali neke od mnogobrojnih proizvoda ove slovenačke vinarije.

invino-04Istenič je jedna od prestižnih vinarja čiji renome prelazi granice lokalnog tržišta Slovenije i Balkana. Prelomni događaj u istoriji ovog podruma dogodio se 1968. godine, kada je gospodin Janez Istenič kupio vinograd Bizeljsko, vekovima poznat po odličnim vinima. Tokom dvomesečnog školovanja u Šampanji, Istenič stečeno znanje prenosi na tlo Bizeljska, odakle započinje proizvodnju tradicionalnih penušavih vina.

Iz bogate ponude šampanjaca, podrum Istenič je izdvojio i u Beogradu prezentovao one koje po svojim karakteristikama osvajaju simpatije na prvi gutljaj. Šampanjac Barbara invino-02je polu suvo vino napravljeno od sorti rizling, sovinjon blan, šardone i žuti plavac, a njegova zaokruženost i aroma dozvoljava mu da se poslužuje kao samostalno piće. Desirée je takođe polu suva „penina“, koja u sebi nosi sve prirodne karakteristike područja Bizeljsko, punog tela začinjenog aromom breskve. Tu je i Prestige Brut, veoma suv i zreo šampanjac, proizveden od najboljeg vintažnog šardonea, što mu je podario sofisticirani karakter i aromu francuskog hrasta iz okoline Šampanje.

nazad na vrh

Srodni tekstovi