Knjiga „Vino” u Rusiji

  • Objavljeno u Info
  • Bookmark and Share

Vino-ruski-korice„Vino – knjiga o vinovoj lozi i vinu", autora dr Svetozara Savića, objavljena 2010. godine u izdanju Matice Crnogorske, koja je na našim prostorima naišla na izvanredan doček a može se nabaviti u online prodavnici Vino.rs, doživljava svoje novo, još svetlije proleće nakon što je prevedena i objavljena u Rusiji u januaru 2013. godine.

potpis-ugovoraPod nazivom „Вино – књига о винограднои лозе и вине", iza ove vredne knjige enciklopedijskog formata ali izuzetno popularnog pristupa, stala je Olma Media Group (Moskva, Rusia), kuća sa 20 godina iskustva, označena kao izdavač koji se najbrže razvija na teritoriji Rusije. Knjiga na Ruskom jeziku obima je 390 strana, u luksuznom je tvrdom povezu, i namenjena je srednje bogatoj i bogatoj klijenteli. Tiraž nije poznat, ali je zato nepobitna činjenica da se u Rusiji knjige štampaju u izuzetno velikom broju primeraka. Zbog čega su se u Moskvi odlučili baš za knjigu Svetozara Savića?

„U Rusiji imamo dosta američkih i francuskih pisaca o vinu i knjiga o vinu i vinovoj lozi, ali nam se način pisanja dr Savića, moderan pristup svim vinskim aspektima veoma dopadaju” - objasnio je generalni direktor Olma Media Group, dr Ivanov Dmitri Nikolaevič, tokom izuzetno srdačnog prijema crnogorskog vinskog stručnjaka, pisca i predavača. Posebnu ulogu u ovoj saradnji oko uspešnog kontakta i potpisivanja ugovora sredinom 2011. godine imali su tadašnji ambasador Crne Gore u Moskvi Slobodan Backović i njegova supruga.

Ovih dana nestrpljivo se očekuje novi naslov profesora Savića koji će ponuditi na dlanu čitavu vinsku proizvodnju Crne Gore.

nazad na vrh