Noć fruškogorskih zlatnih premijera

 • Objavljeno u Vesti
 • Bookmark and Share
Noć fruškogorskih zlatnih premijera

Riznica vina, Ruzveltova 48, subota 18. jun, u 20 časova
cena: 500 rsd

Osnovna linija vina vinarije Deurić – Talas crveni i Talas beli, koji se nedavno pozlatio na balkanskom nadmetanju, plus 3 vina vina iz premium klase uz novi veoma urbani roze, to je priča o 100% uspeha! Za dobru muziku, posluženje i uzbudljiva vina kvalitetne mlade vinarije, traži se karta više.

Deuric 2016 certificate GOLD Avangarda 2015

Na upravo završenoj smotri Balkans International Wine Competition (BIWC) 2016, održanoj u Sofiji, vina iz Srbije okitila su se sa osam zlatnih medalja, čime je nastavljen trend zapaženih uspeha naših vinara na ovom velikom regionalnom takmičenju, ali je čak polovina najsjajnijih odličja otišla na Frušku goru, u Malu Remetu nadomak banje Vrdnik. Definitivno, ubedljivo najbolji utisak od srpskih vinarija je na sudije ostavila Vinarija Deurić koja se okitila sa 4 zlatne, 2 srebrne i 3 bronzane medalje. Devet vina poslatih na renomirano balkansko nadmetanje u njegovoj petoj sezoni, devet odličja, uspeh 100%! Osim za vina, ekipa sa Fruške Gore dobila je od strane stručnog žirija i nagradu za dizajn etiketa, što je samo jedna od naznaka koliko se u svakom detalju ide do savršenstva.

Vinarija deuric

Zlatne medalje su dobili Gewurztraminer 2015, Avangarda 2015, Beli talas 2015 i Chardonnay 2014, a čak tri ove etikete bićete u prilici da probate, i to neke premijerno. Baš kao i Rose Urban 2015, vino koje će svakako obeležiti vrele dane koji predstoje, a prva provera uticaja ovog svežeg i suvog rozea na visoke temperature je upravo ove večeri u Riznici vina.

Vinogradi vinarije Deurić se prostiru na 14 hektara južnih obronaka Fruške gore i na oko 250 metara nadmorske visine. To je rezervat lipe, čistog vazduha, izvanredne pijaće vode. Izvori, jezera i lesno zemljište koje okružuje vinograde, osnov su za proizvodnju vrhunskog grožđa. Izuzetan položaj i prirodne karakteristike, naročito jugoistočnih padina Fruške gore odavno su poznate i korišćene. Još je rimski car  Probus u III veku, prema istorijskim izvorima, zasadio prve vinograde baš na njenim jugoistočnim padinama u pojasu nekadašnjeg Sirmijuma. Sloveni su preneli i nastavili gajenje vinove loze, a kontinuitetu su naročito doprineli srpski srednjevekovni manastiri čiji metosi su bili okosnica čuvanja i trajanja vinogradarstva, podrumarstva i vinarstva.

Vinarija deuric zlatkoZlatko Živanić, direktor prodaje Vinarije Deurić

U novoizgrađenoj moderno opremljenoj vinariji, koristeći isključivo groždje iz sopstvenih vinograda proizvedena su vina vrhunskog kvaliteta uz stručnu konsultaciju eminentnog tima enologa iz Francuske, koja već na svom prvom ocenjivanju ostvaruju zapanjujući rezultat:

- Zvanično, srećni smo što smo dobili četiri zlata u Bugarskoj ali daleko srećniji što su baš sva naša vina, njih devet osvojila po neku nagradu. To nam je znak da ne radimo dobro samo jednu sortu vina, već je uspeh generalan. Da odlično pazimo na vinograd, vinariju, što nam je glavni cilj – objašnjava Zlatko Živanić, prvi čovek brendiranja i prodaje ovih sjajnih vina iz Male Remete. 

talas beli i crveni

Garanciju za vina u vašoj čaši ove večeri potpisuju glavni tehnolog vinarije Mirko Niškanović, i strani konsultant, poznati svetski enolog Dominik Delteli. 

Vina na degustaciji: 

Talas beli 2015 je suvo belo vino sortnog sastava 90% chardonnay i ostatak gewürztraminer. Žute je boje i srednjeg intenziteta. Na nosu ostavlja utisak svežine u kojoj preovlađuju arome breskve i jabuke. Impresija svežine potvrđuje se i ustima, gde biva upotpunjena blagim notama citrusnog voća. Sve zajedno ostavlja jedan fini sočan trag i vodi ka dugoj delikatnoj završnici.
Temperatura služenja: 10°C

Avangarda 2015 je kupaža sorti sauvignon blanc i traminac, gde sovinjon ipak čini osnovu. Vino koje se prvi put pojavljuje na domaćem tržištu i jedva čekamo da čujemo vaše mišljenje. 
Temperatura služenja: 12-13°C

Gewürztraminer 2015 je čist tirolski mirišljavi traminac koji u našim krajevima daje sve bolje rezultate. Zemljište na kome se nekadašnji Navipovi, a danas vinogradi vinarije Deurić nalaze, pola veka unazad bilo je pod tramincem i stoji priča da je odatle flaširan najbolji traminac u Srbiji koji bi potom bio odnesen i poslužen na Titovom dvoru. Ta oznaka vrhunskog kvaliteta bila je glavni razlog u Vinariji Deurić da se traminac uopšte upiše u spisak sorti koje će se raditi.
Temperatura služenja: 9-11°C

Urban Rose 2015 je premijerno suvo roze vino od 100% sorte pinot noir, sa 13% alkohola. Urađen je doslovno u stilu koji se ekskluzivno neguje u Provansi odakle dolaze superfini rozei boje lososa. Maksimalna svežina, divne kiseline koje će momentalno zagolicati usne, i nenametljiva crvena voća sve do duge završnice, savršeno za zaljubljivanje.
Temperatura služenja: 8-10°C

Talas crveni 2014, suvo crveno vino od sorti pinot noir 90% i ostatak merlota koje je na zvaničnom otvaranju vinarije oduševilo sve prisutne. Purpurno je crvene boje, srednjeg intenziteta i isto takvog tela. Na nosu dominiraju arome trešnje, maline i crvenog šumskog voća. Prisustvo merloa ovoj kupaži daje voćnost, raskoš i kompleksnost doživljaja. Skladne kiseline upotpunjene osvežavajućim voćnim aromama spajaju se u lepu, prijatnu završnicu koja će oduševiti sve ljubitelje laganijih crvenih vina.
Temperatura služenja: 12-14°C

Rezervacije na broj telefona 011 3089266

nazad na vrh

Srodni tekstovi

Online prodavnica vino.rs

Pitajte somelijera

 • Ukoliko imate pitanja u vezi izbora vina ili ostalih artikala u online prodavnici Vino.rs nudimo vam stručnu pomoć naših somelijera. Pitanja možete postaviti pozivom na telefon 064 111 8279 ili slanjem na mail adresu i naslovite sa PITAJTE SOMELIJERA! Odgovor će te dobiti u roku od jednog radnog dana.

Preporuka

Veoma je važno da dobro pročitate Uslove kupovine” i imate ih u vidu prilikom ostvarivanja svojih porudžbina. Na ovaj način se od zloupotreba štite prava svih učesnika u procesu kupoprodaje te Vas molimo da prihvatite ove mere predostrožnosti kao obostranu zaštitu u procesu.

vino-rs logo beli
 • VINO.RS doo
 • Jurija Gagarina 57/1a
 • 11070 N. Beograd
 • PIB: 107512643
 • Matični broj: 20818476
 • Žiro-račun: 340-11007337-17
 • Mail [email protected]
 • Telefon: 064 111 8279

O nama