Vinarija Tikveš obrala zlato u Kini

 • Objavljeno u Vesti
 • Bookmark and Share
Vinarija Tikveš obrala zlato u Kini

Počinje berba, ali je za najvećeg i najslavnijeg makedonskog proizvođača vina, u kotarici umesto zrelog grozda, žeženo zlato. Naime, zlatnu medalju na, od strane kupaca najcenjenijem vinskom takmičenju na azijskom kontinentu China Wine & Spirits 2016 održanom u Hong Kongu u Kini, osvojilo je crveno terroir vino Barovo 2013 kao i jedno od najtraženijih belih vina u Makedoniji Alexandria cuvee 2015 dok se crveno vino Alexandria cuvee 2014 posrebrilo. To je prvi put da su čak tri vrhunska „Tikveš“ vina osvojila medalje na najistočnijem i najznačajnijem po brzini razvoja vinskom tržištu u svetu. 

Ovogodišnji China Wine & Spirits okupio je u konkurenciji više od 5.000 globalnih vinskih brendova, a posebna karakteristika ovog renomiranog vinskog takmičenja je da su medalje za najbolja vina dobijene od vinskih sudija koji su predstavnici najvećih uvoznika, restorana, hotela, specijalizovanih prodavnica i maloprodajnih lanaca u Kini, ljudi koji tačno znaju šta žele potrošači na kineskom tržištu. Upravo tu činjenicu naglašava generalni direktor vinarije Tikveš, Igor Ilievski:

- Napravili smo zaista veliki uspeh u Kini. Činjenica je da nagrade na ovom takmičenju dolaze od strane onih koji prave vino i naručuju i posebno ohrabruje saznanje da osvojene medalje imaju veliki značaj u povećanju plasmana naših vina na kinesko tržište. Takođe, ove nagrade dodatno otvaraju vrata i drugim kvalitetnim vinima iz našeg regiona na kineskom tržištu.

Međutim, još veće dostignuće ubeležila je specijalna Tikveš investicija, boutique vinarija Domain Lepovo. Perjanica ove kuće, makedonsko superluksuzno vino Grand Cuvee 2013 osvojilo je dvostruku zlatnu medalju na China Wine & Spirits 2016 . Da potsetimo, Grand Cuvee je najbolje ocenjeno vino regiona 2016. godine od strane Roberta Parkera sa 92 poena, pa je sa ovim dvostrukim zlatom potpuno jasna činjenica da se ovo vino i brend „Domaine Lepovo“ definitivno  probijaju među vina i proizvođače najpoznatijih vinskih regiona u Evropi i Americi koji čine vinsku elitu i koja su uglavnom najtrofejnija na prestižnim vinskim takmičenjima.

nazad na vrh

Srodni tekstovi

Online prodavnica vino.rs

Pitajte somelijera

 • Ukoliko imate pitanja u vezi izbora vina ili ostalih artikala u online prodavnici Vino.rs nudimo vam stručnu pomoć naših somelijera. Pitanja možete postaviti pozivom na telefon 064 111 8279 ili slanjem na mail adresu i naslovite sa PITAJTE SOMELIJERA! Odgovor će te dobiti u roku od jednog radnog dana.

Preporuka

Veoma je važno da dobro pročitate Uslove kupovine” i imate ih u vidu prilikom ostvarivanja svojih porudžbina. Na ovaj način se od zloupotreba štite prava svih učesnika u procesu kupoprodaje te Vas molimo da prihvatite ove mere predostrožnosti kao obostranu zaštitu u procesu.

vino-rs logo beli
 • VINO.RS doo
 • Jurija Gagarina 57/1a
 • 11070 N. Beograd
 • PIB: 107512643
 • Matični broj: 20818476
 • Žiro-račun: 340-11007337-17
 • Mail [email protected]
 • Telefon: 064 111 8279

O nama