Najbolje belo vino regiona Trijumf barrique 2012

 • Objavljeno u Vesti
 • Bookmark and Share
Najbolje belo vino regiona Trijumf barrique 2012

Vinarija „Aleksandrović” na vrhu vinskog regiona! Na Sabatini 2016, najvažnijem ocenjivanju vina u Hrvatskoj i BiH koje je upravo održano u Splitu i Neumu, na završnoj ceremoniji u Grand hotelu Neum vino vinarije „Aleksandrović” Trijumf barrique 2012 proglašeno je apsolutnim šampionom u kategoriji suvih i polusuvih belih vina.

Podatak da je prema ocenama drugo mesto zauzela etiketa Trijumf Gold 2015, a da su najviša odličja ponele i nove berbe Regent Reserve 2012 i Rodoslov Grand Reserve 2009 dodatno govori u prilog činjenice kako je ovo još jedno veliko priznanje za Srbiju, Šumadiju, a posebno vinariju „Aleksandrović”.

Vino Trijumf barrique je ovim uspehom samo nastavilo gotovo neverovatan niz uspeha, može se reći na svetskoj sceni.  Šampion Velikog testa Vino.rs 2013 i najbolje belo vino Srbije je proteklih godina, uz mnoge druge, osvojilo srebrnu medalju na Decanteru, zlato na prestižnom Mundus Vini ocenjivanju, i sad titulu šampiona u Hrvatskoj što ga zasigurno pozicionira na čelo regionalne liste belih etiketa, pa nije ni čudo što je posluženo predsedniku Ruske federacije Vladimiru Putinu tokom posete Srbiji.

aleksandrovic 02

Značaj najnovije pobede je utoliko veći kad se uzme u obzir da je na ovom nadmetanju učestvovalo gotovo sve najbolje iz komšijskih podruma, od Iloka, preko Kutjeva, Zlatnog otoka, do brojnih dalmatinskih proizvođača.

Konačno, potvrda uspeha zlatne četvorke iz Nemačke gde su ista vina Trijumf Gold 2015, Trijumf Barrique 2012, Regent 2012 i Rodoslov Grand Reserve 2009 na Grand International Wine Award Mundus Vini 2016 osvojila zlatne medalje, pečat je koji će se trajno otisnuti u portfolio vinarije sa Oplenca. A reč je i o tri etikete koje tek sad prvi put izlaze na tržište ili su se nedavno pojavile.

I da napomenemo da je i vinarija „Jokić” za Pošip 2015 osvojila zlatnu diplomu u konkurenciji otvorenih i mladih vina, a da je ukupno najbolje ocenjeno vino čitavog takmičenja Traminac izborna berba bobica 2012 vinarije „Iločki podrumi”.

nazad na vrh

Online prodavnica vino.rs

Pitajte somelijera

 • Ukoliko imate pitanja u vezi izbora vina ili ostalih artikala u online prodavnici Vino.rs nudimo vam stručnu pomoć naših somelijera. Pitanja možete postaviti pozivom na telefon 064 111 8279 ili slanjem na mail adresu i naslovite sa PITAJTE SOMELIJERA! Odgovor će te dobiti u roku od jednog radnog dana.

Preporuka

Veoma je važno da dobro pročitate Uslove kupovine” i imate ih u vidu prilikom ostvarivanja svojih porudžbina. Na ovaj način se od zloupotreba štite prava svih učesnika u procesu kupoprodaje te Vas molimo da prihvatite ove mere predostrožnosti kao obostranu zaštitu u procesu.

vino-rs logo beli
 • VINO.RS doo
 • Jurija Gagarina 57/1a
 • 11070 N. Beograd
 • PIB: 107512643
 • Matični broj: 20818476
 • Žiro-račun: 340-11007337-17
 • Mail [email protected]
 • Telefon: 064 111 8279

O nama