Ekskluzivna prezentacija vinarske opreme

  • Objavljeno u Vesti
  • Bookmark and Share
Ekskluzivna prezentacija vinarske opreme

U Novom sadu se od 13. do 19. maja održava 84. Međunarodni poljoprivredni sajam na kome će po prvi put biti predstavljena najsavremenija oprema za proizvodnju penušavih vina po sistemu proseko i frizante.

- Na velikom štandu firme Emporio Consulting posetioci će biti u prilici da vide opremu koja je upravo postavljena u vinariji Kovačević i koja prva u Srbiji počinje sa količinski ozbiljnom proizvodnjom penušavaca po šarmat metodi – najavljuje Aleksandar Stojaković, vlasnik ove beogradske kuće za konsalting u proizvodnji vina.

aleksandar stojakovicC08293Aleksandar Stojaković, vlasnik Emporio Consulting

Prezentacija opreme zamišljena je kao kompletan projekat na način kako se to radi u svetu. Naime, pored izložene opreme i kataloga, na novosadskom sajmu gostovaće i vodeći stručnjaci firmi Jaklič, Zambelli i Sifa Bisaro čiji se proizvodi i način njihovog funkcionisanja mogu saznati na ovom štandu, dok će Gortani i ostale eminentne firme biti predstavljene kataloški.

web SALON VINA emporio vinaOgledni penušavci s Avale, Emporio Brut

Dodatni, praktični i pokazni deo demonstracije zakazan je za jun mesec, kada će u vinariji Kovačević oprema Gortani, Sifa Bisaro i Zambelli biti prikazana u radnom hodu. Sudeći prema velikom interesovanju domaćih vinara za ovaj specifičan segment vinarstva, Stojaković za narednu godinu već najavljuje daleko veći štand na sajmu, sa više opreme, proizvođača koje zastupa i stručnjaka iz te oblasti. A oni koji se budu interesovali za ovu opremu biće već sad u prilici da probaju penušavce iz Stojakovićeve vinarije Emporio sa Avale kao i odlični Pinot Noir.

nazad na vrh

Srodni tekstovi