Otvaranje vinskog parka

  • Objavljeno u Info
Otvaranje vinskog parka

Prva manifestacija Vinski Park - Sremska Mitrovica 2017, biće održana 1. jula u gradskom parku ovog grada u periodu od 18 časova pa do ponoći.

Posle izuzetno uspešnog i krajnje inovativnog koncepta Salon vina Vojvodine, ostvarenog na prvom organizovanom predstavljanju Udruženja vinara i vinogradara „Srem - Fruška gora“ ispred hotela Radisson Blu Old Mill početkom juna, tačno mesec dana kasnije održaće se prvi festival vina i hrane Vinski park u mestu koje je najverovatnije već milenijumima sam epicentar vinske kulture ovog dela vinskog Balkana - Sremskoj Mitrovici.

vinari8883

Učešće vinarima je potpuno besplatno, a ništa nije prepušteno slučaju da se očuva najviši stepen vinske kulture pa su tako obavezne ulaznice po ceni od 400 dinara uz koje se dobija čaša. Kad se čaša po završetku manifestacije vrati, pola ove sume se dobija nazad, ali će degustacija biti moguća isključivo iz ovih, kvalitetnih čaša pa će tako utisak o vinu biti onaj pravi. Za izlagače su obezbeđeni najbolji mogući uslovi po pitanju hlađenja vina i promocije proizvoda, a pored vinskog dela, Vinski park će promovisati gastronomsku ponudu malih ali autentičnih i kvalitetnih proizvođača hrane dok će poseban doživljaj biti učešće Petra Gajića, voditelja emisije „Prvi kuvar Srbije“ koji će za izlagače i posetioce kuvati u kuhinji koju je za ovu priliku postavio renomirani nemački proizvođač Miele, jedan od sponzora manifestacije.

Ovaj hedonsitički park u kome će trio Pro Arte svirati klasičnu muziku, tamburašice La Banda razgaliti posetioce, otvoriće Branislav Nedimović ministar poljoprivrede Srbije čije je ministarstvo jedan od aktera koji su uz sremske vinare najviše pomogli da zaživi ova manifestacija.

Kontakt info je +381 63 508107

nazad na vrh