Opatija u centru hrvatskih vinskih zbivanja

 • Objavljeno u Vesti
 • Bookmark and Share
Opatija u centru hrvatskih vinskih zbivanja

Poznato jadransko letovalište Opatija biće 2. i 3. juna u fokusu hrvatske i regionalne vinske scene kada će se u dvorani „Marino Cvetković“ održati prvi Kvarner Wine Fest.

U pitanju je izuzetno ambiciozna vinska manifestacija gde se već na startu očekuje više od 100 izlagača vina, ali i mnogih pratećih vrhunskih delicija poput tartufa, pršuta, maslinovog ulja, sira, pa čak i čokolade koja se sve češće kombinuje s vinima. Budući da će značajan segment ove nove manifestacije biti uspostavljanje poslovnih kontakata između vinara i predstavnika privrednih i turističkih delatnosti, zanimanje za dolazak u Opatiju već je iskazalo i više izlagača iz Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Italije...

KWF logo

- Proteklih nekoliko meseci održali smo veći broj sastanaka sa zainteresovanim izlagačima iz zaista svih delova Hrvatske, ali smo bili i u Sloveniji i Srbiji, kojima je Opatija iznimno zanimljiva prilika za predstavljanje u ovom delu Hrvatske. Možemo reći da je interes vinara i proizvođača značajan i drago nam je da su prepoznali kako će već prvo izdanje Kvarner Wine Festa biti velika eno-gastro priča i prilika da izlagači stvore nove i još bolje veze s velikim ugostiteljskim sektorom – kažu Zoran Zdelar i Mladen Kranjčec iz OFC agencije koja stoji kao organizator ove manifestacije.

Kranjcec i Zdelar Ulaganje u Kvarner Wine fest ce se visestruko vratiti ca largeVeliki planovi za Kvarner Wine Fest, Mladen Kranjčec i Zoran Zdelar iz OFC agencije

Istra je nadaleko poznata kao vrhunska vinska regija, a udruženje Vinistra, na čijem se čelu kao predsednik nalazi vinar Nikola Benvenuti, okuplja većinu tamošnjih vinara.

- Istra kao najrazvijenija hrvatska vinska regija zahvaljujući Kvarner Wine Festu dobila je još jednu priliku da se na najbolji način predstavi i sa druge strane Učke. Kvarner ima iznimno razvijenu ugostiteljsku scenu i drago nam je što će sad postojati sjajna prilika za njihovo povezivanje s vinarima – poručio je Benvenuti.

organizatori najavljujuOrganizatori najavljuju izlagače iz desetak država sa više od 500 vina

Podrška za novi festival u Opatiji stigla je i iz Hrvatske gospodarske komore, koja će putem svojih kanala takođe promovisati festival.

- Smatram kako je ovo idealna prilika da se na jednom mestu povežu svi predstavnici HoReCa sektora, odnosno hotelijeri, restorateri i ostali ugostitelji s vrhunskim vinarima iz čitave Hrvatske – rekao je Vidoje Vujić, predsednik Hrvatske gospodarske komore ŽK Rijeka.

Konačno, recimo i to da je podrška organizatorima stigla i iz Ureda predsednice Kolinde Grabar-Kitarović, gde se u pismu navodi da će „festival povezati vinare, ugostitelje, stručnjake i zainteresiranu javnost, omogućiti im razmjenu mišljenja i pridonijeti pozicioniranju Hrvatske kao vinske destinacije.“

Sve bitne informacije i novosti o Kvarner Wine Festu mogu se doznati na službenoj stranici www.kvarnerwine.com.

Stižu najbolji svetski šampanjci

1890 Dom Perignon 0

Dolazak na festival potvrdio je i najveći svetski koncern luksuznih marki Moët Hennessy, koji retko kad učestvuje na ovakvim manifestacijama kod nas u regionu, a koji u svom portfoliju drži najpoznatije svetske šampanjce Dom Perignon, Krug i Moët & Chandon, ali i veći broj vrhunskih vinarija na raznim stranama sveta.

- Veoma smo ponosni što je Moët Hennessy prepoznao Kvarner Wine Fest kao festival na kojem mogu predstaviti svoje poznate šampanjce, ali ništa manje zanimljiva neće biti ni njihova vina iz Argentine, Australije, Kalifornije i Španije – kažu organizatori iz OFC agencije.

nazad na vrh

Srodni tekstovi

Online prodavnica vino.rs

Pitajte somelijera

 • Ukoliko imate pitanja u vezi izbora vina ili ostalih artikala u online prodavnici Vino.rs nudimo vam stručnu pomoć naših somelijera. Pitanja možete postaviti pozivom na telefon 064 111 8279 ili slanjem na mail adresu i naslovite sa PITAJTE SOMELIJERA! Odgovor će te dobiti u roku od jednog radnog dana.

Preporuka

Veoma je važno da dobro pročitate Uslove kupovine” i imate ih u vidu prilikom ostvarivanja svojih porudžbina. Na ovaj način se od zloupotreba štite prava svih učesnika u procesu kupoprodaje te Vas molimo da prihvatite ove mere predostrožnosti kao obostranu zaštitu u procesu.

vino-rs logo beli
 • VINO.RS doo
 • Jurija Gagarina 57/1a
 • 11070 N. Beograd
 • PIB: 107512643
 • Matični broj: 20818476
 • Žiro-račun: 340-11007337-17
 • Mail [email protected]
 • Telefon: 064 111 8279

O nama